StoryEditor
sp u rukometu

Danska razbila Tunis u posljednjem kolu skupine H. Danski junak bacio nagradu IHF-a: "Ne želim to vući za sobom"

Piše desk  /  18.01.2023., 08:39h

Danska je u posljednjem kolu skupine H pobijedila Tunis 34:21 i kao prva se plasirala u novu skupinu Svjetskog prvenstva. Tamo će se Danci za četvrtfinale boriti protiv Hrvatske, SAD-a i Egipta, a prvu utakmicu igraju sutra protiv Hrvatske od 18 sati.

Ipak, Dance je uoči Hrvatske naljutio IHF nagradom za igrača utakmice protiv Tunisa. Naime, ta je čast pripala Mathiasu Gidselu, koji je zabio osam golova iz 12 udaraca. Gidsel je na kraju utakmice bio nezadovoljan svojom igrom te dodao kako nije zaslužio tu nagradu. Toliko ga je to pogodilo da je natpis za igrača utakmice ostavio na podu dvorane.

"Nemam pojma gdje je ta nagrada"

"Nisam to zaslužio ponijeti doma sa sobom i ne znam gdje je nagrada završila. Obično ju dajem gledateljima. Ne želim to za sobom vući u Berlin. Te nagrade se daju onima koji ih žele", rekao je razočarani Gidsel pa dodao:

"Niklas Landin je bio fantastičan. Ne zanima nas previše nagrada za igrača utakmice. Moraju odabrati jednog igrača, a ova današnja nagrada nije bila potpuno zaslužena. Što se tiče ove utakmice, bila je malo frustrirajuća za mene jer sam promašio neke šanse."

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
19. travanj 2024 12:17