StoryEditor
suigrači iz leipziga

Dani Olmo čestitao Gvardiolu na hrvatskom jeziku

Piše desk  /  18.12.2022., 14:33h

Hrvatska je Svjetsko prvenstvo završila osvajanjem brončane medalje. U utakmici za treće mjesto pobijedila je Maroko 2:1, a najboljim igračem susreta proglašen je Joško Gvardiol. Jedan od najboljih stopera turnira i jedna od njegovih najvećih mladih zvijezda bio je i strijelac gola kojim je Hrvatska povela 1:0.

Čestitke Gvardiolu na još jednoj dobroj predstavi poslao je putem Instagrama i nekadašnji igrač zagrebačkog Dinama, španjolski reprezentativac Dani Olmo. Olmo je bio dio španjolske reprezentacije koja je sa Svjetskog prvenstva ispala u fazi osmine finala, baš protiv Maroka, nakon izvođenja jedanaesteraca. Danas je suigrač Gvardiola u RB Leipzigu.

"Bravo, brate. Samo nastavi"

Uz zabijanje prvog gola, Joško Gvardiol je i sjajnim dodavanjem kroz linije pokrenuo akciju za gol Oršića, a FIFA ga je nakon utakmice proglasila za najboljeg igrača dvoboja, što mu je prvo takvo priznanje na Svjetskom prvenstvu.

Gvardiol je odradio sjajan turnir, a protiv Maroka je 20-godišnji stoper četiri puta otklonio opasnost i presjekao tri lopte. Bio je i veoma točan u dugim loptama, cilj ih je pronašlo pet od osam. 

Olmo je čestitku Gvardiolu uputio na hrvatskom jeziku, koji nakon više godina života u Hrvatskoj jako dobro govori. Napisao je: "Bravo, brate. Samo nastavi."

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 06:45