StoryEditor
kup bih - četvrtfinale

Danas tri susreta Kupa BiH: Zrinjski kao apsolutni favorit ide u Bijeljinu

Piše desk  /  01.03.2023., 09:45h

Nakon što su nogometaši Željezničara u uvodnom susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine na Grbavici svladali gradačačku Zvijezdu s 2:1, danas su na rasporedu još tri susreta.

FK Tuzla City – FK Rudar Prijedor (13:00)

Program će biti otvoren od 13 sati, a na Gradskom stadionu u Srebreniku Tuzla City dočekuje Rudar Prijedor.

Tuzlaci se ne nalaze u najboljem raspoloženju. Istina, izbacili su Široki Brijeg iz osmine finala Kupa, ali im u ligi doslovno “gori pod nogama” i nalaze se pred zonom ispadanja. Sigurno da je za tim Milenka Bošnjakovića ostanak u društvu najboljih primarni cilj, ali je svakako dolazak što dalje u Kupu također bitan.

S druge strane nogometaši Rudara nakon što su eliminirali Borac u sjajnom raspoloženju dočekuju ovaj meč.

Radnik Bijeljina – Zrinjski Mostar (16:00)

Radnik je u osmini finala eliminirao zenički Čelik na prepunom Bilinom polju, a sada ispred sebe imaju težak zadatak – aktualne prvake BiH.

Zrinjski u sjajnoj formi, ali i raspoloženju nakon trijumfa u derbiju protiv Sarajeva ulazi u ovaj meč i apsolutni je favorit.

Meč se igra sa početkom od 16 sati.

FK Sloga Doboj – FK Velež (18:30)

Odoljela je Sloga proteklog vikenda napadima Slobode i osvojila vrijedan bod u borbi za opstanak. S druge strane Velež je na teškom terenu stadiona u Srebreniku, ali i nakon prometne nesreće na putu na susret, svladao Tuzla City i sigurno kao favorit ulazi u ovaj susret.

Utakmica se igra sa početkom od 18 sati i 30 minuta.

Uzvratni susreti na rasporedu su za dva tjedna.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 13:23