StoryEditor
trener hajduka

Dambrauskas uoči Vitorije: "Ovakve utakmice su najlakše kad ste trener Hajduka"

Piše desk  /  03.08.2022., 18:36h

Hajduk sutra od 21 sat na Poljudu dočekuje portugalsku Vitoriju Guimaraes u prvoj utakmici 3. pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Susret koji će se sutra igrati pred ispunjenim Poljudom na konferenciji za medije najavili su trener Hajduka Valdas Dambrauskas i veznjak Filip Krovinović. Nije bilo uvodnog dijela, odmah su krenula pitanja na koja je odgovarao Dambrauskas, prenosi Index.

Kakva je situacija s Elezom? Hoće li igrati novi stoper?

Situacija s Elezom je jako dobra. Ne znam zašto pitate. Imao je malih problema s ozljedom, ali spreman je, trenira i želi igrati. Što se novog stopera tiče, nikad ne otkrivam sastav prije utakmice. Imao je tek dva treninga, danas će imati treći. Vrlo smo sretni da je tu, bit će na popisu za sutrašnju utakmicu.

Protiv Varaždina ste loše igrali. Možete li do sutra dići momčad?

Nije bilo dobro, da. Tu ja preuzimam na sebe potpuno odgovornost. Bili smo dobrih prvih 15 minuta, a onda smo samo nestali i nije nas bilo nigdje. Sredinom drugog dijela smo odlučili da idemo uzeti tri boda i rješavati probleme s igrom kasnije. Vjerujem da ćemo sutra vidjeti drugačiju momčad. Imamo odgovornost prema navijačima koji će doći i vjerujem da ćemo biti dobri.

Izgleda kao da više igrate na tranziciju nego na posjed. Je li to vaš plan?

Ne, nije to naša ideja. Ne želim da Hajduk bude tranzicijska momčad. Želim da dominiramo. Nije mi lako odgovoriti zašto smo onako igrali protiv Varaždina, nemam objašnjenje, ali to svakako nije bio cilj. Mi želimo igrati samo nogomet u kojem dominiramo. Čeka nas vrlo dobar portugalski klub koji voli igrati s loptom, neće im ju biti lako oduzeti, ali mi želimo biti šefovi na terenu.

Tko neće biti spreman za sljedeću utakmicu?

Mogu reći da Nikole Kalinića i Marca Fossatija neće biti.

Hoće li ključ utakmice biti kako će tko izdržati fizički napor i biste li bili zadovoljni remijem?

Fizička sprema je nešto što se gradi iz dana u dan. Zato pričamo o ritmu utakmica koji nas muči kad nemamo stalni podražaj s natjecateljskim utakmicama. Nismo u vrhunskoj formi, ali smo na razini na kojoj možemo igrati kako treba. Naravno da s remijem ne bih bio zadovoljan. Naš cilje je odigrati najbolju moguću utakmicu. 

Jeste li pričali s Borevkovićem i koliko vam je pomogao?

Uvijek pričamo s ljudima, ne samo s Tonijem. Vjerujte mi da smo dobili sve informacije koje je moguće dobiti.

Kako ste se psihološki pripremali za ovu utakmicu?

U ove tri službene utakmice koje smo igrali nismo bili na našoj razini i igrači to znaju, ali ja vjerujem da ćemo se kroz utakmice dizati. Psihološki dio ne smijete odvajati od toga. Europske utakmice na punom Poljudu su najlakše za trenera. Kad uđete u svlačionicu i imate preko 20 igrača koji su spremni dati sve za dres Hajduka. Ako nekoga treba motivirati za sutrašnju, onda ne znam o čemu uopće pričamo.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 06:35