StoryEditor
briljira u bundesligi

Dalićeva uzdanica zbrinula roditelje nakon prvog velikog ugovora

Piše desk  /  10.11.2021., 11:07h
Kada te tvoj trener pohvali na način na koji je trener Leipziga pohvalio hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola, onda sigurno radiš nešto izvanserijski iako si još uvijek tinejdžer.

Jesse March je tako za obrambenog igrača Vatrenih izjavio kako nikada nije vidio 19-godišnjaka s tolikim potencijalom, a statistika je debelo na strani Gvardiola kao podloga takvoj izjavi.

Po stranici SofaScore Joško je najbolji igrač hrvatske u zadnja dva nastupa s ocjenom 7.70, a i u Bundesligi dominira po ocjenama ispred ostalih Hrvata koji tamo zarađuju nogometni kruh. Joško Gvardiol je ove sezone, s prosjekom ocjena 3.00, raspon ocjena u Bundesligi kreće se od 5 do 1, najbolje ocijenjeni hrvatski nogometaš u Bundesligi i dijeli 35. mjesto u ukupnom poretku.

Nogometni geni

Malo je znana činjenica kako je legenda Zagreba, Segeste i Zadra Damir Kalapač Gvardiolov tetak, koji naravno pomno prati razvoj mladog igrača.

“Jako mi se sviđa Joškov gard; on nastupa bahato, ništa ga ne j…, ima glavu, ne boji se pogreške. On će nešto u igri probati, pa ako i ne uspije, neće ga pokolebati. Samo ide dalje, ne opterećuje se ničim. S takvim stavom u igri i s takvim znanjem sigurno će završiti u još većemu klubu od Leipziga”, izjavio je za Večernji list Kalapač, pa otkrio što je do sada, više od “afere boca”, zamjerio Jošku u igri:

“Više sam mu zamjerio kako mu je Azpilicueta došao s leđa i glavom postigao pogodak glavom. Znate li kada bi meni i Niki Čeki nekada netko mogao tako ući i zabiti? Nikad”, prisjetio se Kalapač suigrača iz obrane Zagreba početkom 90-ih, koji ima i jedan ali legendarni nastup za Hrvatsku reprezentaciju 1991 godine u prijateljskoj utakmici protiv Slovenije u Murskoj Soboti.

Zbrinuo roditelje

Na pitanje upita li ga Joško za savjet, 57-godišnji Damir Kalapač je rekao kako je Joško već igrač svjetske klase, ali i kako bi želio da Gvardiol igra na poziciji stopera.

“Volio bih da Joško stalno igra na poziciji stopera, ne više na lijevome braniču. Na toj se poziciji previše troši i onda mu ponestane energije, lucidnosti, a koju toliko demonstrira kao središnji branič”, iznio je svoje mišljenje je Kalapač

Kako Joško Gvardiol nije običan igrač i mladić pokazuje i činjenica kako je nakon potpisa ugovora s Leipzigom roditeljima kupio kuću u Rakitju odakle su se preselili iz Joškovih rodnih Srednjaka.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 21:50