StoryEditor
MALO STATISTIKE...

Dalićeva Hrvatska uvjerljivo je najbolja: Nitko nije ovo postigao

Piše Desk  /  09.10.2021., 07:47h
U dosadašnjih sedam kola kvalifikacija za SP 2022. u Kataru, Hrvatska je primila samo jedan gol!

U dosadašnjih sedam kola kvalifikacija za SP 2022. u Kataru, Hrvatska je primila samo jedan gol!

Iako pitanje direktnog plasmana na još jedno veliko natjecanje, na kojem bi Hrvatska branila srebro iz Rusije, još uvijek nije riješeno upravo zbog Rusa, nakon ovih sedam kola može se reći da reprezentacija nikad nije izgledala tako dobro u kvalifikacijama kao ova, piše Večernji.hr.

Možda igra nije lepršava, atraktivna ili uvjerljiva no postiže se rezultat, a to je u konačnici najbitnije. Što se kvalifikacija tiče, dovoljno se prisjetiti onih prvih, za Euro 1996.

Samo protiv Talijana primljena su dva gola u dvije utakmice, što je već više od ovog jednog. U kvalifikacijama za SP 1998. Slovenci su na Poljudu zabili tri gola u jednoj utakmici.

Irci su Ćirine brončane vatrene odmah u rujnu 1998. u kvalifikacijama za Euro pobijedili 2:0. Njegov nasljednik Mirko Jozić u kvalifikacijama za SP 2002. zapravo je najbliži Daliću jer primio je u osam utakmica dva gola. No oba su "pala" već nakon tri kola - 1:1 protiv Škotske i pobjeda 4:1 nad Latvijom.

Otta Barića je u kvalifikacijama za Euro 2004. odmah u drugom kolu slomila Bugarska 2:0. Zlatko Kranjčar je u borbi za SP 2006. također primio dva gola od Bugara, bilo je 2:2 u trećem kolu.

Slaven Bilić se u borbi za Euro 2008. u Izraelu domogao pobjede, ali od 4:3. U sljedećim kvalifikacijama, za SP 2010. samo je od Engleske primila Bilićeva reprezentacija devet komada.

Imao je Bilić i "treću sreću", u kvalifikacijama za Euro 2012. nakon pet kola primljena su dva gola - nakon pobjede 2:1 nad Izraelom i poraza 0:1 protiv Gruzije.

Igor Štimac nije se proslavio u kvalifikacijama za SP 2014., kao ni Niko Kovač, odnosno Ante Čačić, u kvalifikacijama za Euro 2016. - njihovi vatreni primili su devet i pet komada.

Čačić je smijenjen tijekom kvalifikacija za SP 2018. zbog loših rezultata. Ukupno su vatreni u tom periodu primili četiri gola. Potom je stigao Zlatko Dalić, čije su prve prave kvalifikacije bile za Euro 2020. no u njima Hrvatska nije djelovala najbolje.

Na kraju je osvojila prvo mjesto, ali uz sedam primljenih golova. No s vremenom je aktualni izbornik očito dobio potrebno iskustvo i ispekao zanat u smjeru - obrana je najbolji napad.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:27