StoryEditor
‘bocnuo‘ Hajduk

Dalić: "Pričamo o vrhunskom HNL-u, a ispadamo od Malte, Cipra i takvih stvari"

Piše desk  /  06.09.2023., 09:48h

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić uoči kvalifikacijskih utakmica s Latvijom (petak, 8. rujna) i Armenijom (ponedjeljak, 11. rujna) dao je intervju za MAXSport. U njemu je, među ostalim, govorio o europskim nastupima hrvatskih klubova. Podsjetimo, samo će Dinamo predstavljati SuperSport HNL u jednom od tri europska natjecanja.

"Velika šteta je što ništa ne možemo napraviti u Europi. HNL je kvalitetna liga, ali čim iskoračimo u Europu, mi smo nigdje. Osim Dinama, koji će igrati u Konferencijskoj ligi, sve ostalo je loše. Cipar je bolji od nas. Nedostaje nam europski iskorak. Govorimo o vrhunskim igračima, vrhunskoj ligi, a ispadamo od Malte, Cipra i takvih stvari, to je šteta", izjavio je Dalić.

Dinamo će biti jedini hrvatski klub u europskim natjecanjima

Dinamo je bio u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ali je dramatičnim porazima od AEK-a u pretkolu Lige prvaka i od Sparte u play-offu Europa lige na kraju završio u Konferencijskoj ligi. U trećerazrednom europskom natjecanju bit će u skupini C s Viktorijom Plzen, Astanom i kosovskim prvakom Ballkanijem. Natjecanje po skupinama počinje 21. rujna.

Rijeka je u play-offu Konferencijske lige nakon produžetaka ispala od moćnog Lillea, dok je ranije izbacila B36 Torshavn s Farskih otoka te kosovski Dukagjini. Hajduk se borio za isto natjecanje, ali je u pretkolu nakon dvomeča poražen od PAOK-a, dok Osijek nije uspio proći tursku Adanu.

Dnevnik.ba

16. svibanj 2024 00:57