StoryEditor
kvalifikacije za SP

Dalić otkrio kreće li Livaja u napadu protiv Slovenije, evo što očekuje od njega

Piše Desk  /  07.09.2021., 08:45h
Hrvatsku nogometnu reprezentaciju čeka susjedski derbi šestog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru. U utorak od 20:45 na Poljudu igra protiv Slovenije.

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju čeka susjedski derbi šestog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru. U utorak od 20:45 na Poljudu igra protiv Slovenije.

Hrvatska je dosad imala vrlo uspješan rujan. Na teškom gostovanju u Rusiji uzela je bod, a pobjedom u Slovačkoj golom Marcela Brozovića došla je do drugog mjesta tablice, s istim brojem bodova kao i prvoplasirana Rusija, piše Index.hr.

Utakmicu za domaće medije najavili su izbornik Zlatko Dalić i Ivan Perišić.

"Moramo biti favoriti na svom stadionu, pred svojim navijačima. Možda će nam biti ovo najteža utakmica, ovo je treća utakmica u sedam dana, protiv agresivnog i borbenog protivnika, koji nas je dobio u Sloveniji, i ako ne pokažemo energiju trčanja iz Bratislave i Moskve, bit će nam teško. Ne sumnjam u naš motiv, nosit će nas publika i vjerujem da ćemo dobiti. Na koji način, nije bitno, samo su bodovi bitni. Smjena generacija? To je neminovnost", rekao je izbornik Zlatko Dalić pa se dotaknuo Slovenije:

"Igrat će koliko im mi dopustimo i kako se postavimo. Ni Rusiji ni Slovacima presingom nismo dali da se razigraju. Time sam jako zadovoljan. Bitno je i da opet kvalitetno reagiramo na onu dugu loptu."

Dalić: Livaja i Ivušić počinju protiv Slovenije

Govorio je o napadačkoj jalovosti protiv Rusije i Slovačke.

"Bili smo malo jalovi prema naprijed, istina, ali ovo nisu utakmice za ljepotu, bodovi su bitniji, a ne dojam. Znamo da moramo ostvariti rezultat. Slovenija nije samo Jan Oblak, odmorio se Iličić, on je svjež i najveća opasnost, s Lovrićem čini napadačku osovinu, a očekujem i Mlakara. Kek je promijenio 17 igrača u dvije utakmice."

Protiv Slovenije na golu će biti Ivica Ivušić, koji je sjajno zamijenio Dominika Livakovića. U napadu će od prve minute zaigrati Marko Livaja.

"Neće biti Livakovića na golu, ne želimo riskirati. Upitnik je oko Gvardiola, nisam sklon tomu da silujem neke stvari u koje nisam baš siguran. Tako su i Modrić i Budimir ostali izvan ekipe, nisu do kraja spremni. Idemo sa zdravim i spremnim igračima."

"Nećemo puno mijenjati i izmišljati, jer nemamo ni što. Evo, reći ću da će Livaja početi utakmicu. On to već zna nekoliko dana. Očekujem od njega velike stvari, zaslužio je onime što igra u Hajduku kao lider i vođa. Na kojoj će poziciji igrati? Svi su tu da igraju ono što im se namijeni. Nitko ne igra poziciju koja je dominantna, bez obzira na to što mediji to stalno potenciraju. Neki su igrači puno igrali, Sosa, Juranović, Lovren. Malo me je strah početi s igračima koji su igrali puno, znat ćemo više nakon treninga."

Na Poljudu se očekuje više od 20 tisuća navijača.

"Bit će nam bitna podrška publike, sjećamo se Mađarske i te atmosfere. Za naježiti se. Gdje god smo igrali, otkad sam ja izbornik, bilo nam je prelijepo u Osijeku, Rijeci, Zagrebu. Bez obzira na to što netko hoće napraviti da to ne valja ništa, da omalovažava, hrvatski narod prepoznaje ono dobro. Očekujem veliku podršku i mi ćemo nastojati zahvaliti s tri boda", završio je Dalić.

Perišić kapetan protiv Slovenije

Ivan Perišić najavljen je kao kapetan protiv Slovenije.

"Atmosfera je odlična nakon pobjede u Slovačkoj, dala nam je dodatnu energiju. Dobro smo odradili te dvije utakmice, nismo primili gol i možemo biti zadovoljni s dva možda i najteža gostovanja. Ali ako sutra ne pobijedimo, neće puno značiti. Ritam je strašan, sve su zbili u kratko vrijeme, bit će malo lakše u listopadu i studenom, ali onda ćemo već i s klubom imati dvije utakmice tjedno. Tko preživi, pričat će. Ali zato služi 25 igrača, trener mora izabrati i raspodijeliti snage. Kostur ekipe je tu, mlađi igrači imaju već dosta ozbiljnih utakmica, oni nam daju dodatnu snagu."

"Spremni smo i motivirani, jedva čekamo da idemo po pobjedu sutra. Trebat će strpljenja. Publika će nas nositi, jedva čekamo", rekao je Ivan Perišić.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 14:51