StoryEditor
konferencija za medije

Dalić odlučio Gvardiola maknuti s pozicije lijevog beka, evo što je branič Leipziga rekao o tome

Piše desk  /  05.10.2021., 12:34h
"Neopisiv je osjećaj biti reprezentativac, pogledati sva ta lica koja igraju na tako visokoj razini. Čast mi je biti ovdje", rekao je Jakić.

Hrvatska reprezentacija će ovog petka igrati utakmicu u Larnici protiv Cipra, a tri dana kasnije u Osijeku dočekati Slovačku. Oba susreta igraju se u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Hrvatska je u ovom trenutku vodeća momčad svoje kvalifikacijske skupine H s 13 bodova iz šest odigranih utakmica. Jednako toliko skupila ih je i drugoplasirana Rusija, dok je Slovačka trenutačno na -4 u odnosu na njih. Cipar je na dnu poretka s četiri osvojena boda.

Nastavak kvalifikacija najavili su Joško Gvardiol i Kristijan Jakić.

"Neće mi biti problem igrati lijevog stopera, to je moja prirodna pozicija", rekao je u uvodu Gvardiol, kojeg je izbornik Zlatko Dalić koristio na poziciji lijevog beka. 

Gostovanja na Cipru su nekad bila unaprijed upisana tri boda.

"Danas u nogometu ništa nije jednostavno, na svakom se gostovanju treba namučiti. Čeka nas teška utakmica, moramo biti na pravoj razini, a ako će tako biti, onda će sve biti u redu."

"Rujanski ciklus je bio težak, ali stabilizirali smo se, kompletni smo i to je najvažnije. Moramo biti maksimalno ozbiljni, odraditi ovo i onda se možemo veseliti", dodao je.

"Atmosfera je uvijek ista, znamo kad je vrijeme za šalu, a kad za ozbiljnost i rad. S takvim pristupom možemo biti uspješni", nastavio je pa prokomentirao život i nogomet u Njemačkoj.

"Život mi se promijenio samo u smislu što sam napustio svoj dom. Drugih promjena nema. Igram za novi klub, a pune tribine su vjetar u leđa koji nisam osjetio u Zagrebu. Jako sam zadovoljan u Leipzigu i nadam se da ćemo biti uspješni u ovoj sezoni. Nismo najbolje startali, ali još ima vremena", zaključio je Gvardiol i prepustio mjesto Jakiću.

"Neopisiv je osjećaj biti reprezentativac, pogledati sva ta lica koja igraju na tako visokoj razini. Čast mi je biti ovdje", rekao je u uvodu pa otkrio što je razgovarao s izbornikom.

"Pričao sam s izbornikom, rekao mi je da sam ovdje zbog svog rada i zalaganja u posljednje dvije ili tri sezone. Nismo pričali o tome hoću li debitirati. Na meni je da radim, ponašam se pristojno i iskoristim priliku ako ona dođe."

"Očekujemo puni plijen, ali nikoga se ne smije podcijeniti. Svi znaju igrati nogomet i ako se ne uđe s maksimalnom energijom i željom, bit će puno teže", dodao je o nadanjima u listopadskom dijelu kvalifikacijskog ciklusa pa prokomentirao nedavni uspjeh Eintrachta protiv Bayerna:

"Ta pobjeda je nešto veliko za Eintracht. Svima u klubu znači pobjeda u tako velikoj utakmici, pogotovo u sezoni u kojoj nismo dobro startali. Odigrali smo odličnu utakmicu i zaslužili tri boda. Bayern je izrazito dobra ekipa, u ovom trenutku možda broj jedan u Europi."

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 05:53