Split, 25.03.2023 - Utakmcia kvalifikacija za EURO 2024 između nogometaša Hrvatske i Wales na stadionu na Poljudu u Solitu. Na slici izbornik Zlatko Dalić.HINA/ MARIO STRMOTIĆ/ DS -
StoryEditor
hrvatski izbornik

Dalić: "Očito uvijek na startu kvalifikacija imamo nešto slabije rezultate. Kiks? Ma, nećemo govoriti o kiksu, ali da, izgubili smo dva boda"

Piše desk  /  26.03.2023., 08:09h

Drugi pogodak bio je ključ, ali nismo ga uspjeli postići, rekao je Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, koja je u Splitu odigrala 1-1 protiv Walesa na startu kvalifikacija za EURO iduće godine.

„Tako je to u životu, nekada dobiješ, a nekada izgubiš. Nekada se vrati, nekada ne. Imali smo puno situacija tijekom utakmice kada smo mogli i morali zabiti drugi pogodak koji bi riješio utakmicu. No, nismo ga uspjeli zabiti i potom smo primili taj šokantan gol. Nismo uspjeli obraniti taj prekid, a znali smo da su korner i aut situacije otkud nam oni mogu zaprijetiti. Na kraju se ispostavilo da je aut veći problem od kornera. Nisam dobro vidio, bila je gužva“, rekao je izbornik Dalić i potom se detaljnije osvrnuo na utakmicu.

„Imali smo nekoliko prilika na početku drugog poluvremena, ali nismo zabili. Odigrali smo nešto slabije potom desetak minuta, ali tada smo mijenjali, podigli smo energiju i sve smo imali u svojim nogama. Kontrolirali smo situaciju. Drugi pogodak je bio ključ svega, ponavljam opet, ali nismo došli do njega. Očito uvijek na startu kvalifikacija imamo nešto slabije rezultate. Kiks? Ma, nećemo govoriti o kiksu, ali da, izgubili smo dva boda. Daleko je kraj kvalifikacija, mi moramo uzeti 17 ili 18 bodova i to je to. Nema pritiska. Livaja? Pao je na leđa, osjetio je jaku bol. Vidjet ćemo što će biti nakon tretmana s njim“, završio je Dalić.

Dnevnik.ba

19. lipanj 2024 01:56