StoryEditor
kvalifikacije za euro

Dalić objavio popis Vatrenih za završnicu kvalifikacija: Ima novih imena

Piše desk  /  30.10.2023., 12:41h

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis igrača koji će nastupiti u utakmicama protiv Latvije i Armenije u nastavku kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se održati 2024. godine u Njemačkoj.

Nova imena među vatrenima su Ante Budimir, Marko Pjaca, Luka Sučić i Marin Pogračić.

Dalić je pozvao na poziciji vratara Dominika Livakovića, Ivicu Ivušića i Nedjeljka Labrovića. Na popisu su i: Domagoj Vida, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić, Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Nikola Moro, Andrej Kramarić i Bruno Petković. 

Pretpoziv u reprezentaciju dobili su: Nikola Vlašić, Borna Barišić, Dario Melnjak, Josip Brekalo, Petar Musa, Dion Drena Beljo, Martin Baturina, Franjo Ivanović i Dominik Kotarski. 

Hrvatsku u završnici natjecanja u skupini D čekaju utakmice protiv Latvije u Rigi (18. studenoga) i Armenije u Zagrebu (21. studenoga), a za tu akciju izbornik Dalić pozvao je 23 igrača te uputio devet pretpoziva.

Vatreni trenutno drže treće mjesto u skupini s 10 bodova, isto kao i drugoplasirani Wales, dok je prvoplasirana Turska sa 16 bodova već osigurala na Europskom prvenstvu.

U slučaju da ne uhvati drugo mjesto, hrvatska reprezentacija ima osiguran nastup u dodatnim kvalifikacijama zahvaljujući rezultatu u Ligi nacija. Vatreni će se okupiti 13. studenoga u Zagrebu gdje će trenirati do 17. studenoga i odlaska u Rigu, odakle se vraćaju odmah nakon utakmice protiv Latvije za zagrebački ogled s Armenijom.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
27. travanj 2024 22:57