StoryEditor
izbornik o planovima

Dalić o Modrićevom nasljedniku: On je najveći dobitnik 2021. godine, bit će kapetan nakon Luke!

Piše desk  /  16.11.2021., 07:30h

U razgovoru za Novu TV Dalić je komentirao suze nakon što je završila utakmica na Poljudu.

"Jedna od mojih najvećih pobjeda, značila mi je jako puno, pogotovo jer je bila finalna, odigrana pred punim stadionom, odvela nas je u Katar. Jednostavno su me slomile emocije, ovaj put nisam mogao izdržati, toliki pritisak i stres, želja da se Hrvatska plasira, to je prevagnulo, tim trenucima nisam vladao sobom, sve je izašlo iz mene."

Najavio je da bi Hrvatska mogla prijeći u sustav s tri igrača u obrambenoj liniji.

"Pokušat ćemo s tri braniča, trebat će nam za SP da se jako dobro pripremimo, neće biti puno termina za uigravanje, od Hrvatske moramo očekivati velike stvari, ali oni ne mogu napraviti rezultat bez ovih starijih igrača."

Ovih dana tema je bila i povratak Ivana Rakitića u reprezentaciju.

"Ja sam s njim u kontaktu, Ivan nije imao prigodu da bude s nama zbog korone, sad je bila ta prilika da mu se zahvalimo i pozvali smo ga u Split. On se oprostio, vidjet ćemo, ako se ukaže potreba, mi ćemo razgovarati, ali treba gledati prema mladosti, ali Ivan je to rekao, ako se pojavi potreba, on je tu."

A potom je Dalić istaknuo Matea Kovačića.

"Moram istaknuti Matea Kovačića, on je nasljednik Modrića, on treba postati kapetan reprezentacije. On je najveći dobitnik 2021., prvak je Europe, u reprezentaciji igra sjajno, ide prema vrhu, ne može ga se zamijeniti kada je zdrav."

U posljednje dvije utakmice za Hrvatsku je branio Ivo Grbić.

"Napravili smo promjenu golmana, procijenili smo da je u boljoj formi, ali Livaković je i dalje broj jedan u reprezentaciji, na njemu je da radi i da se nametne ponovno. Nemamo problema s vratarima, Grbić je zaslužio braniti, a Livaković mora još kvalitetnije da ostane broj jedan."

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 11:37