StoryEditor
hrvatski izbornik

Dalić o izjavi izbornika Kanade: "Ne znam koliko je to fino. Porazgovarat ću o tome s igračima. To nas može samo motivirati"

Piše desk  /  24.11.2022., 08:41h

Hrvatska reprezentacija jučer je remizirala s Marokom u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva u Kataru. Hrvatska trenutno dijeli drugo mjesto s Marokom u skupini F, dok je na prvom mjestu Belgija, koja je pobijedila Kanadu.

Hrvatska u sljedećem kolu igra protiv Kanade, koju su u utakmici protiv Belgije oštetili suci te je po igri sigurno zaslužila bar remi. Pred medije je uoči te utakmice stao izbornik Hrvatske Zlatko Dalić.

"Nisam presretan s tim bodom koji smo osvojili. Razočarana je momčad jer želimo više. Ali igrali smo protiv protivnika koji je bio opasan, pogotovo iz tranzicije. Odradili smo dobro obrambeni dio, ali prema naprijed nismo uspjeli napraviti puno. Nismo zadovoljni i moramo igrati puno bolje", rekao je Dalić u uvodu, prenosi Index.

Što mislite o reprezentaciji Kanade?

Kanada je trebala pobijediti Belgiju. Ofenzivni su i opasni, djelovali su jako moćno. Izgubili su utakmicu zbog jedne greške. Puno su pokazali. Oni se moraju dokazati, mladi su. U našoj skupini nema slabe momčadi. Kanada se ima pravo nadati, a na nama je da ih pobijedimo i ostvarimo svoj cilj.

Što mislite o izjavi kanadskog izbornika da će "sj*bati Hrvatsku"?

Gospodin se tako izrazio, to je njegovo pravo. Neću se na to osvrtati. Mi moramo govoriti na terenu. Svatko ima svoj način izražavanja. Ne znam samo koliko je fino takvo nešto reći. Porazgovarat ću o tome s igračima. To nas može samo motivirati. Mi ne smijemo prihvaćati negativu na terenu, to nije naš stil.

Imate li planove za promjene protiv Kanade

Vidjet ćemo danas. Vlašić je napravio pregled i on bi trebao biti sutra na treningu. Bit će promjena. Nema sad nekih velikih razmišljanja o tome. Moramo analizirati Kanadu. Nama je nedostajalo odlučnosti i hrabrosti i to moramo promijeni.

Jeste li išli na bod protiv Maroka?

"Cilj nam je bio da pobijedimo Maroko. Bila je ideja da osvojimo sredinu terena i da Vlašić brani desnu stranu. No nedostajao nam je ofenzivni dio. Pokušavali smo s Majerom koji je ofenzivniji, no nije išlo. Nismo išli na bod. Argentina i Njemačka su išli na sve, a dobili su ništa", rekao je Dalić.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
16. travanj 2024 07:30