StoryEditor
hrvatski izbornik

Dalić o hrvatskim navijačima: "Vidite koliko ih podržava rukometaše. Možete zamisliti što će biti u lipnju"

Piše desk  /  18.01.2024., 13:18h

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić gostovao je u HRT-ovoj emisiji Globalna Hrvatska. "Mislim da je sport jedan od najvećih brendova, ako ne i najveći hrvatske države, i da kroz sport možemo puno toga napraviti. Zadnje vrijeme nogomet se posebno istaknuo kao jedan važan brend i kroz njega zaista šaljemo lijepe poruke u svijet.

Te poruke dolaze od nas nogometaša i svih sportaša Hrvatske te zaista imaju važnu ulogu u promociji naše države. Mislim da je cijeli svijet preko nogometa i sporta upoznao Hrvatsku. Onaj tko nije znao za nju, sada je upoznao, posebno nakon zadnjih velikih uspjeha svih sportaša i nogometa na dva svjetska prvenstva", rekao je Dalić.

"U Rotterdamu je bilo 35 tisuća Hrvata na utakmici reprezentacije Hrvatske izvan Hrvatske"

Govorio je o hrvatskim iseljenicima. "Pa, oni su naša velika podrška. Gdje god da dođemo u svijet, uvijek ima Hrvata koji dođu, koji nas bodre, koji navijaju, koji stoje iza nas. Jedva čekaju da hrvatski sportaši dođu negdje u njihovu blizinu, u njihovo okruženje, da ih podrže. I ovim putem zahvaljujem se svima njima na velikoj podršci.

Zadnji primjer je bio Rotterdam, gdje je bilo 35 tisuća Hrvata na utakmici reprezentacije Hrvatske izvan Hrvatske. To je zaista bila sjajna brojka i predivna atmosfera. I to je ono što oni žele vidjeti, Hrvatsku u svim mogućim sportovima diljem svijeta.

Sada su aktualni vaterpolo i rukomet, dvorane su pune, tereni su puni naših ljudi. I zaista, naša iseljena Hrvatska živi s nama, navija za nas, podržava nas. Mi smo njima zaista velika, velika snaga i ono što dobivamo od njih je neopisivo", izjavio je Dalić. 

"Sad je puno naših navijača u Njemačkoj. Zamislite što će biti u lipnju"

Dalić se dotaknuo hrvatske rukometne reprezentacije koja upravo sudjeluje na Europskom prvenstvu, a koje se odvija u Njemačkoj. Osim toga, Njemačka će u lipnju i srpnju ugostiti nogometno Europsko prvenstvu, na kojem će Hrvatska igrati u skupini sa Španjolskom, Italijom i Albanijom.

"To je jedna uvertira, jedan dio kako će biti na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Sad je puno naših navijača tamo, možete zamisliti kako će biti u lipnju. Mislim da po nekakvim najavama u cijeloj Europi najveći broj Hrvata traži ulaznice.

To je još jedan pokazatelj koliko mi volimo, cijenimo i respektiramo našu državu, reprezentaciju i narod. Bit će sjajno. Mislim da bi i 100 tisuća po utakmici bilo bi premalo koliko nas ima, koliko želimo biti tamo prisutni. Mnogi će ostati bez ulaznica, ali uvjeren sam da će biti oko stadiona i navijati za Hrvatsku.

Fantastično je ono što se dogodi na dan utakmice u cijelome gradu u kojem Hrvatska igra. Kao navijač sam prije 10, 15, 20 godina bio u takvoj situaciji u svakom gradu gdje je Hrvatska igrala, to je nešto što se zaista zauvijek pamti. To je jedan prelijep doživljaj i tako će biti i u Njemačkoj", zaključio je Dalić.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 08:50