StoryEditor
najava nastavka kvalifikacija

Dalić: Nisam komunicirao s Rebićem; igrači trebaju shvatiti da ih igre i ponašanje uvrštavaju na popis

Piše desk  /  04.10.2021., 12:06h
Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije uoči utakmica koje slijede. Hrvatska, podsjetimo, nastavlja kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. susretima protiv Cipra (u petak u Larnaci) i Slovačke (u ponedjeljak u Osijeku).

Hrvatska nastavak kvalifikacija dočekuje kao vodeća momčad skupine H s 13 osvojenih bodova, koliko ih ima i drugoplasirana Rusija. Cipar je trenutačno posljednji s četiri osvojena boda, dok će Slovačka u listopadski ciklus kvalifikacija ući s treće pozicije na ljestvici i devet bodova iz šest odigranih utakmica.

Dalić je popis igrača za predstojeće utakmice objavio 20. rujna, a otad aktivirao pretpoziv Duji Ćaleti-Caru te potom pozvao i Marina Pongračića.

"Nismo primili gol već neko vrijeme, moramo tako i dalje. Moramo biti disciplinirani, moramo paziti i na kartone. Puno je toga dobroga, ali moramo tako nastaviti jer nas u studenome čekaju teške utakmice. Neće biti lako, ali je komotnije kad su dvije utakmice u ciklusu, a ne tri. Prošli je ciklus bio jako naporan. Juranović i Lovren su igrali sva tri susreta, kasnije su se ozlijedili", rekao je Dalić na početku konferencije za medije.

Još je 12 bodova u igri. Koliko će biti dovoljno za plasman na SP?

"Na početku ciklusa sam rekao 20 ili 21, možda će biti 25. Mislim da će 21 biti dovoljno, ali važno je da odlučujemo sami o sebi. Nama je cilj da se plasiramo u Katar, a kojom dinamikom je manje važno."

Dalić je prokomentirao prijedlog da se SP održava svake dvije godine.

"To nije dobra ideja, posebice za igrače. Izgubila bi se draž Svjetskog prvenstva. Loša je i zbog njihova zdravlja, a i nama izbornicima nije lako. Po meni to nije dobro, treba voditi brigu o njihovom zdravlju. Ja bih kao izbornik volio biti na pet svjetskih prvenstava, ali to nije dobro za nogometaše."

Livaja ponovno u vrhu napada?

"Svi koji su na popisu igraju dobro i u dobrom su stanju. Vidjet ćemo opciju koja će biti najbolja. Vratio se Luka pa je tu okosnica Modrić, Kovačić, Brozović, a moramo igrati ofenzivno, tražiti gol više. Kramarić i Livaja su prve opcije za napad. Morat ćemo raditi puno rotacija, puno kretnji."

Vratili ste Brekala, jeste li razgovarali s Rebićem?

"Znali smo da Brekalo traži klub, nije bio pozvan jer nije igrao. On nikad nije bio upitan, čim se vratio u formu pozvali smo ga. Sada igra odlično u Torinu, zvao sam Jurića i potvrdio mi je da je u dobroj formi i mi smo ga ponovno vratili u reprezentaciju. Osim toga, on je korektan. Trebamo i druge koji su bili u krugu reprezentacije. Nitko neće biti zakinut ako to zasluži igrama, zalaganjem i ponašanjem. Gledam prvo svoj interes. Nisam komunicirao s Rebićem."

Bruno Petković, je li on na putu povratka u reprezentaciju?

"Nisam nikome zatvorio vrata, ni njemu, ni Rebiću, ni Vrsaljku. Bavim se onima koji su na popisu. Kada igrači shvate da ih igre i ponašanje uvrštavaju na popis, onda će igrati. Ovo ne ide direktno Bruni, on nam treba kad je u formi i nije izgubio mjesto u reprezentaciji, već ga mora ponovno zaslužiti. One koje nisam pozvao za ovaj ciklus, ne znači da ih neću pozvati za sljedeći."

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 03:05