Zagreb, 8.11.2021 - Konferencija za medije izbornika nogometne reprezentacije Zlatka Dalića. Foto Hina/ Dario GRZELJ/ dagHINA -
StoryEditor
‘NIJE TO NEMOGUĆA MISIJA‘

Dalić: Ne igramo protiv Engleske, Francuske ili Španjolske, već protiv Malte i Rusije

Piše Desk  /  11.11.2021., 12:14h
Hrvatska nogometna reprezentacija od 20.45 na Malti igra pretposljednju utakmicu kvalifikacija za SP u Kataru, nakon koje je u nedjelju očekuje odlučujući susret s Rusijom u Splitu.

Izbornik Zlatko Dalić u razgovoru za Novu TV najavio je da neće eksperimentirati sa sastavom.

"Nećemo ići s velikim kombinacijama, stavit ćemo najbolje i najspremnije. Nama je najvažnija utakmica protiv Malte, da tu uzmemo sva tri boda, a onda ćemo razmišljati o nedjelji i Rusiji", prenosi Direktno.hr.

Dalić je istaknuo kako vjeruje u svoju momčad. "Svaka utakmica nosi svoju situaciju, nama je bitna pobjeda. Znamo da smo od ovog protivnika kvalitetniji u svim segmentima igre, bez obzira hoće li igrati prva ili druga ekipa, ali to moramo pokazati na terenu. Najvažnije je da budemo strpljivi svih 90 minuta, nije važno kad ćemo mi dati taj gol. Međutim, ako nećemo biti ozbiljni i strpljivi imat ćemo puno problema. Protivnik će biti jako motiviran jer igra protiv viceprvaka svijeta, ali ja vjerujem u nas."

Zaključno je rekao: "Ne bi smjela igračima biti glava u Splitu i utakmici protiv Rusije jer ako mi ne napravimo rezultat protiv Malte, onda od toga neće biti svrhe. Dvije pobjede nas dijele protiv izravnog plasmana na Svjetsko prvenstvo, nije to nemoguća misija, nisu to utakmice protiv Engleske, Španjolske ili Francuske, nego igramo protiv Malte i Rusije i mi to moramo napraviti".

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 02:38