StoryEditor
HNS potvrdio

Dalić i ‘vatreni‘ bez Perišića: Propušta četiri utakmice u lipnju

Piše desk  /  24.05.2022., 19:43h

Hrvatska nogometna reprezentacija u lipnju neće moći računati na jednog od ključnih igrača reprezentacije Ivana Perišića (33), javlja HNS.

Treći najbolji strijelac u povijesti "vatrenih" Ivan Perišić preskače avanturu od četiri utakmice u Ligi nacija. Prva zamjena na njegovoj poziciji bit će Mislav Oršić, a tu su i Josip Brekalo i Andrej Kramarić.

U pobjedi 3-0 protiv Sampdorije u 49. minuti prvi se upisao u strijelce, međutim, desetak minuta kasnije uslijedila je ozljeda zbog koje će preskočiti lipanjsku avanturu s "vatrenima". U jednom trenutku krivo je stao na nogu i liječnici su ga morali iznijeti na nosilima, pišu 24 sata.

Nažalost, ispostavilo se da se radi o ozljedi lista koja će ga od nogometnog terena odvojiti barem mjesec dana.

"Perke" je s 33 na leđima u životnoj formi i traži ga engleski velikan Chelsea. 

Konkurencija na njegovoj poziciji lijevog krila je vrlo jaka, počevši od Mislava Oršića te Andreja Kramarića i Josipa Brekala kojem je primarna pozicija na desnoj strani, ali može i lijevo.

Hrvatska će Ligu nacija otvoriti 3. lipnja u Osijeku protiv Austrije, tri dana kasnije na Poljudu dočekuje Francusku, a nakon toga slijede dva susreta u gostima, 10. lipnja  Kopenhagenu protiv Danske te 13. lipnja u Parizu protiv Francuza.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 20:40