StoryEditor
vremeplov

Dalić i Vaha su jedne sezone bili u istom klubu - Livnjak kao igrač, a Mostarac kao sportski direktor

Piše desk  /  02.04.2022., 07:15h
- Znamo da je izbornik Maroka gospodin Halilhodžić, koji je četiri reprezentacije odveo na Svjetsko prvenstvo. Sigurno će se dobro pripremiti za nas i to će biti vrlo teška utakmica.

Izborniku vatrenih Zlatku Daliću nasmiješila se sreća na ždrijebu u Dohi. U grupnoj fazi iz prve jakosne skupine izbjegao je bivše svjetske i europske prvake, dok je iz 3. i 4. skupine dobio gotovo pa idealne suparnike. Primjerice, Hrvatska je u dva navrata na SP-ima igrala protiv afričkih reprezentacija i obje glatko pobijedila: 2014. godine Kamerun sa 4:0, a 2018. godine Nigeriju s 2:0.

- Skupina nije preteška. Međutim, na Svjetskom prvenstvu nema lagane skupine jer su tamo najbolje reprezentacije na svijetu - kazao je izbornik Zlatko Dalić i nastavio:

- Bit će teško, ali imamo svoj cilj, a to je prolazak skupine. Vjerujem da ćemo se pripremiti za pobjedu u svakoj utakmici i napraviti iskorak prema sljedećem krugu. Dobar je raspored odigravanja utakmica, igramo protiv Maroka, Kanade i tek onda protiv Belgije.

Pogled prema prvoj utakmici s Marokom?

- Znamo da je izbornik Maroka gospodin Halilhodžić, koji je četiri reprezentacije odveo na Svjetsko prvenstvo. Sigurno će se dobro pripremiti za nas i to će biti vrlo teška utakmica. Maroko je u dodatnim kvalifikacijama pobijedio Kongo, a u svojim redovima ima nekoliko jako dobrih igrača koji igraju u Europi. Jednako tako, Marokanci će biti silno motivirani jer im je to prva utakmica na prvenstvu – istaknuo je Dalić.

Također, Dalić je kao igrač profesionalno surađivao s Vahidom Halilhodžićem. Kada je Dalić u sezoni 1990./1991. igrao za Velež, Vaha je u tom klubu bio sportski direktor.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 15:49