StoryEditor
hrvatski izbornik

Dalić dobio podršku HNS-a, on zauzvrat obećao: "Odvest ću Hrvatsku na Europsko prvenstvo"

Piše desk  /  23.10.2023., 13:21h

Završena je sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić morao objasniti razloge poraza u dvije kvalifikacijske utakmice protiv Turske i Walesa.

Hrvatska je u tim utakmicama izgledala katastrofalno, a Izvršni odbor je jednoglasno prihvatio Dalićevu objašnjenja i dao mu podršku za preostale dvije ključne utakmice protiv Latvije i Armenije.

Zlatko Dalić objasnio je razloge poraza protiv Turske i Walesa, kao glavni je naveden nedostatak čak petorice napadača, a najavio je da će za susrete protiv Armenije i Latvije biti pozvani novi igrači dok će se nekima zahvaliti.  

Kao glavni razlog hrvatski izbornik naveo je ogromne probleme s ozljedama, u kadru nije bilo Ivana Perišića, Andreja Kramarića, zdravog Brune Petkovića, Mislava Oršića, Luke Ivanušeca, a tik prije okupljanja od reprezentacije se oprostio i Marko Livaja, bez da se javio izborniku.

‘Odvest ću Hrvatsku na Europsko prvenstvo‘

Hrvatska nikad nije imala toliko problema s ozljedama, kao u ova dva susreta i na terenu je to izgledalo grozno.

"Hrvatska ću odvesti na Europsko prvenstvo", obećao je Zlatko Dalić članovima Izvršnog odbora, a ovi jednoglasno prihvatili njegova objašnjenja poraza.

Naravno, objasnio je razloge poraza.

"Probao je na tim utakmicama spojiti mladost i iskustvo, nažalost izgubili smo te utakmice, a razlozi poraza su jednoglasno podržani i dajemo mu punu podršku u preostale dvije utakmice", rekli su članovi Izvršnog odbora nakon sastanka za 24sata.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 02:01