StoryEditor
engleski žuti tisak

Daily Star: Hrvatska zvijezda sin je zastrašujućeg mafijaša. Zovu ga Moljac

Piše desk  /  05.12.2022., 07:21h

Hrvatska reprezentacija u ponedjeljak u 16 sati protiv Japana igra osminu finala Svjetskog prvenstva. Zlatko Dalić je za tu utakmicu ostao bez Borne Sose koji je zbog viroze sigurno otpao za utakmicu s Japanom. Testovi na koronu pokazali su da je negativan, ali bi Stuttgartov lijevi bek trebao biti spreman za eventualnu utakmicu četvrtfinala.

Umjesto njega će najvjerojatnije lijevog beka igrati Borna Barišić osim ako se Dalić ne odluči na beka staviti Joška Gvardiola. Dan uoči utakmice engleski Daily Star objavio je veliki tekst o Barišiću, odnosno o njegovom ocu Stipi Barišiću kojeg je prozvao zastrašujućim mafijašem nadimka "Moljac".

Englezi pišu da ga se Dalić boji

"Barišić je sve tri utakmice u skupini na ovom prvenstvu odgledao s klupe. Ako Dalić osjeća pritisak da mora staviti Barišića u igri u utakmicama koje dolaze bilo bi ga vrlo teško kriviti. Razlog za to je Barišićev otac Stipe za kojeg se vjeruje da je jedan od glavnih šefova mafijaškoga klana iz Čepina", piše Daily Star i nastavlja:

"Stipe Barišić brine se za karijeru svojeg sina kao što bi svaki otac, ali to je loša vijest za svakog trenera ili predsjednika kluba u kojem će Barišić igrati. To je najbolje na vlastitoj koži naučio Dinamov tadašnji šef Zdravko Mamić koji je u ljeto 2017. stopirao Barišićev transfer u Dinamo.

Povezali ga s Mamićem

Barišićev otac bio je bijesan zbog toga. Nakon što je javno kritizirao Dinamovu upravu jer je odbila transfer njegova sina, Zdravko Mamić propucan je na teritoriju Bosne i Hercegovine. Bio je to pokušaj atentata na Mamića, a o tome su pisali hrvatski mediji."

Daily Star piše da je Barišićev otac ubrzo osuđen na deset mjeseci zatvora zbog tog događaja, no to nije točno budući da je Stipe Barišić "Moljac" deset mjeseci uvjetno dobio zbog potpuno nevezanog slučaja, odnosno u procesu oko trgovanja informacija iz tajnih istraga Uskoka. Napadači na Zdravka Mamića nikad nisu otkriveni.

"Stipe Barišić nije tip kojemu se treba zamjeriti", završava tekst Daily Stara.

Dnevnik.ba

04. veljača 2023 02:10