StoryEditor
zagreb

‘Cro Cop‘ i ‘RoboCop‘ udružili snage: Hrvatski MMA velikani zajedno treniraju

Piše desk  /  09.04.2022., 16:51h
Najbolji hrvatski MMA borac Roberto Soldić trenutno boravi u Zagrebu. KSW-ov prvak dvaju kategorija (velter i srednja) trenutno je na prekretnici karijere. Jedna borba preostala mu je prema postojećem ugovoru s KSW-om, a UFC pokazuje interes za potpisivanjem ”RoboCopa”. Poljaci bi također rado zadržali svog uvjerljivo najboljeg borca i najveću zvijezdu promocije

Slatke su brige pred Soldićem i njegovim menadžerima. 27-godišnjak može birati gdje će nastupati u nastavku karijere, a dok se ne odluči, preostaje mu trenirati i čekati sljedeći nastup, gdje god on bio. Roberto je prilikom boravka u Zagrebu posjetio Mirka ”Cro Cop” Filipovića. Susret je to dvojice velikana hrvatskog MMA-a. 

Mirko Filipović jedan je od najvećih boraca općenito u ovom sportu, a Soldić je na dobrom putu da ostavi velik utisak također. Naravno da je fotografija dvojice boraca izazvala oduševljenje regionalnih fanova, naročito ako se sjetimo sredine 2020. godine. Tada je bio dojam kao da su Mirko i Soldić u nekakvom sukobu.

- Vrhunski je borac koji bi mogao napraviti veliku karijeru. Nisam u sukobu s njim. Jednom sam ga sreo u životu. U Lincu mi je prišao da se slikamo. Sukoba nema. Reći ću vam ovako: On mi je na Fejsu bio prijatelj i ušao je s nekim momkom iz Slovenije u sukob i počeli se prozivati na vulgaran način. Neprimjeren je rječnik bio jednog budućeg prvaka. Bilo je psovanja majke… Izbrisao sam ga s liste prijatelja jer nisam mogao na naslovnici stalno gledati njegovo prepiranje, objasnio je Cro Cop pa nastavio:

- Malo je on za svoje godine pretašt. Na kraju krajeva ja sam na poziv Ivana Dijakovića došao na seminar u UFC Gym (dvoranu gdje trenira Soldić, op.a.). Međutim, Soldića nije bilo. Rekli su mi da je uzeo slobodan dan. A njemu bi kao ljevaku, kontrašu, stand-up borcu to najviše koristilo. Ali ne, on je tad uzeo slobodan dan. Naravno da nije uzeo slobodan… Briga mene i svejedno mi je hoće li on doći, ali smiješno je da se ta priča poteže. Da je htio došao bi, no on je smatrao da ne treba i da mu nemam što pokazati. Sjajan borac, želim mu sve najbolje. Pred njim je dug put i želim mu sve najbolje. Ali da je to bilo djetinjasto ponašanje bilo je i više od toga, tada je pričao ”Cro Cop”, ali je dodao kako sukoba među njima nema.

Soldićev odgovor ubrzo je pristigao:

- Evo dobio sam dosta poruka od vas i naravno video gdje je Cro Cop rekao mišljenje o meni. I vi tražite odgovor od mene: A evo što ja mislim, a mislim da svatko ima pravo reći svoje mišljenje. Istina, on meni može biti otac tako da u nikakve sukobe nismo ulazili i ja njega cijenim. On je za nas sve legenda sporta koji se zove MMA. Nemam što tu dodati, prenosi vitez.info.

Dnevnik.ba

01. listopad 2022 10:14