StoryEditor
podgorica

Crnogorci provocirali navijače BiH na utakmici Lige nacija, skandirali su "uvrnuti" naziv popularnog jela

Piše desk  /  12.06.2022., 12:19h

Oko tog detalja stvaraju se konstantno prijepori. Dok jedni, napose mi u BiH, tvrde kako burek može biti jedino i isključivo s mesom, te da u nazivu nije potreban, čak je i suvišan dodatak s čime je, dakle dovoljno je tek "burek", drugi, većina susjeda, tvrde da burek može biti s različitim dodacima, pa mu shodno tome daju i nazive.

Međusobne navijačke provokacije često nisu za širu javnost, ali ponekad znaju biti iznimno originalne i smiješne. Onima koji su na strani njihovih kreatora, ali i onima koji su neutralni. Nešto slično se dogodilo na utakmici Lige nacija između Crne Gore i Bosne i Hercegovine (1:1) u Podgorici.

Naime, domaći su ultrasi iz sveg glasa uzvikivali "burek sa sirom", prenosi Večernji list, očito aludirajući na činjenicu koja se uvijek ističe u BiH - da ne postoji burek sa sirom ili ičim drugim, već da postoji isključivo burek i on sam po sebi sadržava meso.

Oko tog detalja stvaraju se konstantno prijepori. Dok jedni, napose mi u BiH, tvrde kako burek može biti jedino i isključivo s mesom, te da u nazivu nije potreban, čak je i suvišan, dodatak s čime je, dakle dovoljno je tek "burek", drugi, većina susjeda, tvrde da burek može biti s različitim dodacima, pa mu shodno tome daju i nazive.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 08:16