StoryEditor
ep u vaterpolu

Crnogorci nakon slavlja u Dubrovniku: "Ova pobjeda je još veća jer je ostvarena protiv Hrvatske, publike i suca"

Piše desk  /  09.01.2024., 10:44h

Hrvatska je u ponedjeljak u Dubrovniku poražena od Crne Gore, ali svejedno su Barakude osigurale plasman u četvrtfinale Europskog vaterpolskog prvenstva kao drugoplasirana momčad skupine. Crnogorci su imali dosta prigovora na suđenje.

Dramatična pobjeda crnogorskih vaterpolista izazvala je oduševljenje u susjedstvu. Radio Televizija Crne Gore tvrdi da je ova pobjeda još veća jer je ostvarena "protiv Hrvatske, publike i sudaca".

Dodaju kako se ovakav scenarij očekivao. "U drugom poluvremenu gotovo da nismo igrali obranu s kompletnom ekipom, a dosta isključenja je bilo više nego diskutabilno", tvrde. Također, spominju i poništeni pogodak Đure Radovića 19 sekundi prije kraja susreta.

Ogorčeni na suđenje

"S druge strane nije bio isti kriterij. Zato veseli igra naših momaka koji su i pored publike, domaćinskog suđenja, iskusnije ekipe, uspjeli pobijediti nakon peteraca. Da je priznat gol Đure Radovića sad bi imali tri boda i drugo mjesto", navode. 

Tvrde kako su suci bili na strani domaćina. "Pobjeda Ajkula dovoljna samo za osminu finala", piše Cafe del Montenegro u sličnom tonu. Vijesti navode kako unatoč pobjedi Ajkule moraju igrati osminu finala. Dodaju kako "nitko ne zna što su vidjeli suci i zašto su poništili gol Radovića".

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 03:54