StoryEditor
portugalski nogometaš

Cristiano Ronaldo tuži Juventus: Traži 20 milijuna eura

Piše desk  /  16.09.2023., 12:25h

Cristiano Ronaldo tuži Juventus. Portugalac traži od talijanskog velikana da mu isplati čak 19.9 milijuna eura zaostalih plaća koje nije dobio tijekom lockdowna izazvanog pandemijom koronavirusa. Odvjetnici su danas predali svu papirologiju tužitelju u Torinu i pokrenuli postupak protiv Juventusa.

Ranije je isto napravio i Paulo Dybala, koji se i nagodio s Juventusom da mu odmah isplati tri milijuna eura u plaćama. Ronaldo ovom tužbom želi uzeti novac koji je trebao dobiti prema ugovoru, ali je bio izašao u susret talijanskom klubu i pristao odgoditi isplatu za period nakon pandemije.

Želi novac koji su mu obećali

Juventus je tijekom koronakrize dva puta rezao plaće. Prvo je 2020. srezao plaće svim igračima u jednakoj mjeri kako bi uštedio novac jer nije bilo zarade od ulaznica i utakmica, a onda je 2021. godine uprava razgovarala sa svakim igračem pojedinačno o smanjenju plaće.

Ronaldo je u tom trenutku zarađivao 31 milijun eura neto godišnje plaće i pristao odgoditi isplatu gotovo 20 milijuna eura dok ne završi pandemija. Juventus mu taj novac nikad nije isplatio pa se odlučio na ovu tužbu.

Dnevnik.ba

21. srpanj 2024 21:15