StoryEditor
vratio se ozlijeđen

Corriere dello Sport: U Interu su ljuti na Hrvatski nogometni savez zbog Brozovića

Piše desk  /  27.09.2022., 13:11h

U Interu se nadaju da će se Marcelo Brozović vratiti u momčad prije Svjetskog prvenstva, ali u klubu su bijesni zbog toga kako se sve odvilo, što su ostali bez ključnog igrača na dulje vrijeme, ali još i više zbog toga kako je Hrvatski nogometni savez pristupio cijeloj situaciji,

Brozović je, podsjetimo, tijekom gostovanja Hrvatske kod Austrije u Ligi nacija morao izaći iz igre u ranoj fazi utakmice zbog rupture mišića stražnje lože. Izbivat će s travnjaka otprilike mjesec dana, potvrđeno je.

Prema pisanju Corriere dello Sporta, Interu se za početak nije svidjelo što je Zlatko Dalić koristio Brozovića svih 90 minuta utakmice s Danskom, unatoč tome što veznjak Intera nije bio u potpunosti spreman za ogled. Iako je odigrao klupsku utakmicu protiv Udinesea, njegovim mišićima bio je potreban odmor i zato nije prisustvovao Interovom treningu pred meč, podsjeća se.

U Interu su očekivali da će Brozović biti barem djelomično pošteđen napora za reprezentaciju, no on je bio starter u obje utakmice koje je Hrvatska igrala. To je prvi razlog njihove ljutnje, a drugi kod njih izaziva bijes.

Posebno je Inter razočarala objava Hrvatskog nogometnog saveza o Brozovićevoj ozljedi iz koje se izdvaja dio o pauziranju nekoliko tjedana koji, shvaća talijanski izvor, kao da je trebao poslužiti Interu kao upozorenje da ga se prerano ne vraća na teren u tjednima prije početka Svjetskog prvenstva. Jer, tumači se, unatoč tome što ga klub plaća, Hrvatska radi pritisak da joj njen igrač, nauštrb klupskih aktivnosti, bude na raspolaganju za SP, prenosi Index Sport.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 22:58