StoryEditor
Hrvatski tenisač

Ćorić: U drugom setu sam igrao svoj najbolji tenis

Piše hina  /  22.08.2022., 08:37h

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nakon najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri i osvajanja naslova pobjednika na ATP "masters 1000" turniru u Cincinnatiju do koje je stigao 7-6 (0), 6-2 pobjedom u finalu protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa, izjavio je kako je u drugom setu igrao svoj najbolji tenis ove godine.

"Bio je to vrlo težak meč. Na početku nisam igrao dobro i Stefanos me jako pritiskao. No, nastavio sam se boriti i igrati sve bolje. U drugom setu sam, mislim, igrao najbolji tenis u čitavoj godini", kazao je Ćorić, koji se posebno zahvalio i svojoj obitelji te svom timu koji su bili uz njega tijekom dugotrajnog oporavka:

"Hvala mojim roditeljima koji nisu ovdje, sestri i čitavom timu. Iza nas je vrlo teško razdoblje. Posebna zahvala mom fizioterapeutu jer bez njega ne bih bio na terenu. I naravno, hvala mom treneru Mati Deliću, naporno smo radili kako bismo sada bili ovdje".

Zbog ozljede ramena Ćorić je izbivao s ATP Toura više od godinu dana, od veljače prošle godine i turnira u Rotterdamu sve do ožujka ove godine kada se vratio u Indian Wellsu. Sve do Roland Garrosa dobio je tek jedan od sedam odigranih mečeva, da bi sredinom lipnja osvojio "challenger" u Parmi što je bila naznaka boljih rezultata.

U Cincinnatiju je ostvario šest pobjeda uz smao jedan izgubljeni set i to sve redom protiv renomiranih protivnika, Talijana Lorenza Musettija, trenutačno 30. igrača svijeta,, velikog Španjolca Rafaela Nadala (ATP-3), još jednog Španjolca Roberta Bautistu Aguta (ATP-18), Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea (ATP-8), Britanca Camerona Norriea (ATP-9) i Grka Stefanosa Tsitsipasa (ATP-5).

Trijumfom u Cincinnatiju Ćorić je popravio plasman na ATP ljestvici u odnosu na prošli tjedan za čak 123 pozicije i od ponedjeljka je 29. igrač svijeta.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 01:44