StoryEditor
tvrdi tamošnji novinar

Članovi ruske reprezentacije idu u rat? Prijateljska utakmica protiv BiH mogla bi biti otkazana...

Piše desk  /  25.09.2022., 07:27h

Bosna i Hercegovina i Rusija bi 19. studenog bi u Sankt Peterburgu trebali odigrati prijateljsku utakmicu. Edin Džeko i Miralem Pjanić izjavili su kako ne žele igrati protiv ruske reprezentacije, koja je zbog agresije na Ukrajinu izbačena iz svih UEFA-inih natjecanja te rijetki s njom žele igrati.

No utakmica se, prema informacijama ruskog novinara Maksima Alanazarova iz Sport Expressa možda ni neće odigrati. Naime, Alanazarov je objavio kako će zbog vojne mobilizacije dio reprezentacije završiti u ruskoj vojsci. Preciznije, pozive su dobili službeni odvjetnik Ruskog nogometnog saveza, fizioterapeut i osobe zadužene za organizaciju utakmica. 

"Moj stav je prvenstveno da se ne želim miješati u politička pitanja i da jednostavno ne mislim da sam ja relevantna osoba za to pitanje. Ja sam protiv odigravanja te utakmice, ali da ja budem ta neka osoba koja će reći je li to ispravno ili nije, ne mogu jer sigurno postoje puno pametniji i relevantniji ljudi od mene i oni bi trebali znati što rade", izjavio je Luka Menalo, reprezentativac BiH te igrač zagrebačkog Dinama, prenosi Index Sport.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 01:21