StoryEditor
liga prvaka

City krenuo u obranu naslova pobjedom, Ivanušec iznesen na nosilima, petarda Barce

Piše hina  /  20.09.2023., 08:07h

Engleski velikan Manchester City krenuo je u obranu europskog naslova pobjedom 3-1 protiv Crvene zvezde koja je na Etihadu na poluvremenu vodila sa 1-0.

Pep Gvardiola nije mogao računati na ozlijeđene Johna Stonesa, Kevina de Bruynea, Jacka Grealisha i Matea Kovačića, a u početnom sastavu nije bilo niti Joška Gvardiola koji je utakmicu gledao s klupe.

Europski i engleski prvak je dominirao od prve minute. "Građani" su u prvom poluvremenu imali 71 posto posjeda lopte, a prema vratima Izraelca Omrija Glazera uputili su čak 22 udarca. Gosti samo jedan i to je bio pogodak.

Osman Bukari je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela nakon sjajne asistencije Mirka Ivanića izašao sam ispred Edersona i lijepo poentirao za šokantno vodstvo beogradskog kluba. Isprva je označeno zaleđe, ali VAR je promijenio tu odluku pomoćnog suca.

City je u nastavku nastavio sa svojom dominacijom okrenuvši rezultat s tri gola. Domaćinu je trebalo tek nešto više od minute za izjednačenje, a pogodak je postigao Julian Alvarez.

U 60. minuti City je okrenuo rezultat nakon velike pogreške do tada najboljeg gostujućeg pojedinca, vratara Glazera. Alvarez je ubacio, a Glazer promašio loptu koja je završila u mreži. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika europski prvak je riješio u 73. minuti lijepim golom Rodrija. Momčad Pepa Guardiole na koncu je utakmicu završila sa čak 37 udaraca od kojih je 16 išlo u okvir, te 70 posto posjeda lopte.

RB Leipzig bolji od Young Boysa

U drugom susretu iz G skupine RB Leipzig je na gostovanju pobijedio Young Boyse sa 3-1.

Od samog starta Leipzig je nasrnuo na suparnika. Nakon dvije šanse u prve dvije minute, uslijedio je korner u trećoj minuti i pogodak Mohameda Simakana za 1-0. Imao je Leipzig potom nove prilike za povećanje vodstva, ali nakon što su sve ostale neiskorištene domaćin je izjednačio vrlo lijepim udarcem Meschaka Elije u 33. minuti.

Njemački sastav je do nove prednosti stigao u 73. minuti kada je s više od 20 metara vrlo precizno pucao i pogodio Xaver Schlager. Sve je zaključeno golom Slovenca Šeška u 92. minuti.

Ivanušec na nosilima iznesen s terena

U skupini E Feyenoord je sa 2-0 pobijedio Celtic koji je završio utakmicu s dva igrača manje. Nažalost, u samoj završnici utakmice hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec je na nosilima iznesen s terena zbog ozljede gležnja.

Calvin Stengs sjajno zabio u sudačkoj nadoknadi prvog dijela iz slobodnog udarca sa više od 25 metara za vodstvo nizozemskog prvaka. Celtic je u 64. minuti ostao s igračem manje nakon što je isključen Gustaf Lagerbielke koji je pritom i skrivio kazneni udarac. Međutim, Igor Paixao nije iskoristio veliku priliku, njegov udarac s bijele točke Joe Hart je obranio.

U 68. minuti gosti su ostali i bez drugog igrača, novi crveni karton dobio je Odin Thiago Holm. Nizozemski prvak je priču zaključio u 76. minuti golom Alireze Jahanbakhsha. Nažalost, u 89. minuti Tomoki Iwata je nespretno startao na Ivanušeca koji je pritom, čini se, izvrnuo gležanj. Hrvatskom reprezentativcu je pružena pomoć i na nosilima je iznesen s terena.

Remi Lazija i Atletica

U drugom susretu iz ove skupine Lazio i Atletico Madrid su u Rimu remizirali 1-1. Gosti su poveli u 29. minuti golom Pabla Barriosa, a izjednačio je golman Ivan Provedel u petoj minuti nadoknade.

Toma Bašić nije nastupio za domaći sastav, baš kao niti Ivo Grbić ga goste.

PSG pobijedio Borussiju Dortmund

U derbiju večeri PSG je u susretu skupine F pobijedio Borussiju Dortmund sa 2-0.

Nakon prvog dijela bez golova, PSG je poveo u 49. minuti golom Kylian Mbappea iz jedanaesterca, da bi Achraf Hakimi u 58. minuti zabio za 2-0 svom bivšem klubu.

Milan nije uspio zabiti Newcastleu

U drugom susretu iz "skupine smrti" Milan i Newcastle United su na San Siru odigrali bez golova.

"Rossoneri" su dominirali, uputili su čak 25 udaraca, a s druge strane engleski sastav tek šest, međutim nije bilo golova.

Petarda Barce

U skupini H Barcelona je deklasirala Antwerp sa 5-0 golovima Joa Felixa (11, 66), Roberta Lewandowskog (19), Jellea Bataillea (22-ag) i Gavija (54).

U drugom susretu Porto je u Hamburgu pobijedio Šahtar sa 3-1, a sva četiri gola pala su u prvom dijelu.

Porto je poveo već u osmoj minuti golom Galena, no u 13. je izjednačio Kevin Kelsy. No, radost ukrajinskih navijača kratko je trajala. Galeno je samo dvije minute kasnije doveo portugalski sastav u novo vodstvo, da bi Mehdi Taremi u 29. minuti pogodio za 3-1.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 08:15