StoryEditor
hrvatski tenisač

Čilić: "Odnositi se prema Đokoviću na takav način, to je zbilja katastrofalno"

Piše desk  /  02.02.2022., 21:48h
Veći dio siječnja javnost je pratila što se događa s Novakom Đokovićem u Australiji, hoće li mu se dopustiti da necijepljen uđe u tu zemlju i nastupi na Australian Openu ili će ga iz nje deportirati. Na kraju Đoković nije imao pravo nastupa na prvom Grand Slam turniru sezone, već je morao napustiti zemlju zbog toga što je predstavljao opasnost po zdravlje i red te zbog javnog interesa. Sve to sad je prokomentirao Marin Čilić.

"Nedopustivo je da se to moglo dogoditi na takav način, da čovjek dođe u Australiju i da prođe kroz tu kalvariju. To se moralo ili riješiti prije ili na bolji način kad je on već došao onamo. Ipak, nije on bilo tko, Novak je veliko ime, jedno od najvećih imena tenisa u posljednjih 10-15 godina", navodi Sport Klub Čilićevu izjavu na temu.

Katastrofa za cijeli tenis

"Odnositi se prema njemu na takav način, to je zbilja katastrofalno. Ne samo za njega nego i za cijeli tenis, kao i za samu sliku Australije i Australian Opena. Vidjet ćemo što će ostatak sezone donijeti, kakva će biti pravila. Svaka država ima svoju regulativu, ali zasigurno taj početak sezone što se tenisa tiče nije bio najsjajniji", dodao je Čilić.

Podsjetimo, deveterostruki osvajač Australian Opena nije bio u prilici zaigrati na turniru i povećati broj Grand Slam turnira koje je osvojio. Ostao je tako na 20, koliko ih ima i Roger Federer, kojeg zbog oporavka nakon operacije nije bilo u Melbourneu. Naslov je uzeo Rafael Nadal, svoj 21. s turnira Grand Slam kategorije i time preuzeo vodstvo u utrci te trojice po broju titula s četiri najveća teniska turnira.

Dnevnik.ba

02. srpanj 2022 03:47