StoryEditor
prava šteta

Čilić je furiozno krenuo pa stao, oprostio se od četvrtfinala

Piše Hina  /  24.01.2022., 09:20h
Nakon sjajnog izdanja protiv Andreja Rubljova, drugi član Top 10 Felix Auger Aliassime izbacio je hrvatskog tenisača iz četvrtog kola Melbournea nakon tri sata i 35 minuta igre.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić (33) nije se uspio plasirati u četvrtfinale prvog Grand Slama sezone. Kanađanin Felix Auger Aliassime(21), deveti na svijetu, izbacio ga je u četiri seta nakon tri sata i 35 minute igre 2-6, 7-6 (9-7), 6-2, 7-6 (7-4).

Marin je sjajno ušao u meč i nastavio gdje je stao u okršaju s Rusom Andrejem Rubljovim, ali nakon toga mlada teniska zvijezda počela je loviti ritam i izjednačila kroz dramatičan tie-break gdje je Marin imao set-loptu na protivnikovu servisu za 2-0 u setovima.

Čilić je u trećem setu potonuo i na startu izgubio servis, kasnije još jednom, ali nije ga to obeshrabrilo da pokuša izboriti peti set. I doista, bio je blizu, spašavao break lopte, ali Auger Aliassime nije mu poklonio ništa.

Odservirao je za 7-4 i prvi ulazak među osam u Melbourneu. Prva mu je to pobjeda u četvrtom meču protiv Čilića, a polufinale će tražiti preko drugog tenisača svijeta, Rusa Danila Medvjedeva, koji je teže od očekivanog izbacio Amerikanca Maximea Cressyja, 70. na ATP ljestvici, 6-2, 7-6(4), 6-7(4), 7-5 nakon tri i pol sata igre.

Marin je zapeo u osmini finala treći put u posljednje četiri sezone. Igrao je finale 2018. i polufinale 2010. Na novoj ATP ljestvici napredovat će jednu poziciju, na 26. mjesto, a iz Australije odlazi bogatiji za 328.000 australskih dolara, odnosno oko 207.000 eura.

Martić i Rogers u četvrtfinalu parova

Petra Martić i njena partnerica Amerikanka Shelby Rogers izborile su četvrtfinale ženskih parova na Australian Openu nakon što su u ponedjeljak u 3. kolu pobijedile pete nositeljice Čileanku Alexu Guarachi i Amerikanku Nicole Melichar-Martinez sa 6-2, 7-6 (2) u meču koji je trajao sat i 35 minuta.

Martić i Rogers odlično su započele susret i već u prvom gemu došle su do tri vezane break lopte, a treću su i iskoristile. No, već u sljedećem gemu morale su spašavati svoj servis i uspjele su iako su njihove protivnice imale dvije break lopte.

Do drugog breaka u prvom setu hrvatsko-američki par dolazi u petom gemu i vodstva 4-1 i do kraja seta nisu više dopustile da Guarachi i Melichar-Martinez ugroze njihov servis.

U drugom setu ponovno su Martić i Rogers prve došle do prilike za break, u trećem gemu imale su tri lopte za obrat, ali čileansko-američki par se izvukao, a potom su u sljedećem gemu one imale priliku oduzeti servis. Ipak, Martić i Rogers uspje su spasiti dvije break lopte. Hrvatica i Amerikanka još su jednom spasile dvije break lopte u šestom gemu, a onda su kod 5-5 napravile break i došle priliku da na svoj servis dobiju meč. Tada su odigrale najlošije i izgubile su gem bez osvojenog poena i rezultat je bio 6-6, pa je odlučivao tie-break.

U 13. igri Martić i Rogers su nakon 2-2 nanizale pet poena i izborile prolazak u četvrtfinale.

U četvrtfinalu ih očekuju druge nositeljice Japanke Shuko Aoyama i Ena Shibahara.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 12:46