StoryEditor
"to me ne zanima"

Chisora napravio montažu plakata za meč protiv Zhanga pa se neugodno iznenadio: Neću se boriti protiv Hrgovića, u njega ne vjeruju ni njegovi promotori

Piše desk  /  21.08.2022., 12:32h

Jedna od najvećih boksačkih britanskih zvijezda pratila je priredbu u Džedi s lica mjesta.

Derek Chisora doputovao je u Džedu pratiti meč svog velikog prijatelja Anthonyja Joshue, ali čini se i s namjerom da nešto dogovori za sebe.

Popularni "DelBoy" intervjuiran je na DAZN-u nedugo prije meča Zhanga i Hrgovića, kad je dodao kako u tom meču vidi svog idućeg protivnika, no nije tim putem mislio na hrvatskog boksača.

"Iskreno, ne bih se borio protiv Hrgovića. Navijat ću za Zhanga", rekao je Chisora prije nego je pokazao već napravljenu montažu plakata za njegov meč protiv Kineza.

Oni koji bolje poznaju boks znaju zašto je to tako. Prošlo je već par godina otkako je on postao "prize fighter", odnosno boksač koji traži mečeve gdje će doći do što veće zarade, bez više ikakvih sportskih ambicija. Svoje velike prilike je već propustio, ali ostao je dovoljno velika zvijezda da bi ga publika i dalje htjela gledati.

"Volio bih se boriti protiv njega, osjetiti kinesku snagu, ali Hrgović je pravi razbijač", dodao je još Chisora, prije nego je iznio mišljenju o El Animalu.

Moglo se zaključiti da cijeni njegove boksačke kvalitete, no ne i one izvan ringa, što je razlog zašto ga meč protiv njega ne bi zanimao.

"Ne zanima me borba protiv Hrgovića jer tu nema ništa za mene. Tu nema fanova, nema novca. Nije to borba za mene. Zato se Hrgović toliko dugo nije pomakao, čak niti njegovi promotori ne vjeruju u njega", rekao je Chisora, vjerojatno misleći na posao koji su s Filipom u posljednjih par godina odradili braća Sauerland.

No, Hrgoviću s njima ističe ugovor i sve se čini da bi mogao postao novi boksač Matchrooma. 

U međuvremenu Chisora će vjerojatno nastaviti raditi na meču protiv Zhanga.

"Borio bih se protiv njega u Kini, neovisno o ishodu ovog meča", rekao je prije nego je krenuo popratiti okršaj u kojem je Zhang doživio poraz, prenosi gol.hr.

Tko zna, možda Chisora i uspije dogovoriti taj meč. Što se tiče Hrgovića, njemu sad slijedi promotorska borba za to da uistinu postane idući za Usika, no ne možemo reći da su mu šanse za takvo nešto trenutno velike.

Dnevnik.ba

02. prosinac 2023 22:24