StoryEditor
odlazak legende

Chiellini posljednji put krvario za Juventus

Piše desk  /  22.05.2022., 16:03h

Giorgio Chiellini (37) oprostio se od Juventusa subotnjim gostovanjem kod Fiorentine, gdje je domaća momčad pobijedila 2:0. Chiellini je odigrao prvo poluvrijeme za Juventus, a teren je napustio krvave glave. Savršeno je to oslikalo cijelu karijeru borbenog Talijana.

"Posljednji je put prokrvario za Juventus", oduševljeno su komentirali navijači. Chiellini je bio Juventusov igrač još od 2004. godine, kada ga je torinski klub uz Fiorentinu kupio u složenom transferu. Naime, talijanski stoper karijeru je započeo u Livornu, odakle je prešao u Romu, ali nakon što ondje nije zaigrao, Livorno ga je ponovno otkupio za tri milijuna eura, prenosi Index.

Ipak, u priču su se umiješali Juventus i Fiorentina. Fiorentina je Livornu dala 3.5 milijuna eura, a Juventus je zapravo Romi platio tri milijuna eura koje je trebao platiti Livorno. Prvu sezonu proveo je u Fiorentini, da bi ga onda Juve potpuno otkupio za još 4.3 milijuna.

Odlazi u MLS

Chiellini je s Juventusom osvojio devet titula Serie A i jednu Serie B, kao i pet kupova. S Italijom je prošle godine postao prvak Europe, dok na klupskoj razini to nije uspio - dvaput je izgubio u finalima.

Zanimljivo, svoju posljednju utakmicu za Juventus odigrao je baš protiv Fiorentine. Sada je pred odlaskom u Sjedinjene Američke Države i tamošnji MLS. Fabrizio Romano kaže da je na korak od potpisa za Los Angeles FC.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 22:07