StoryEditor
premiership

Chelsea pregazio Tottenham u londonskom derbiju: Kovačić upisao novu asistenciju

Piše T.R.  /  19.09.2021., 19:23h
Nogometaši Chelseaja upisali su novu pobjedu u 5. kolu engleske Premier lige i to na gostovanju kod ljutog gradskog rivala Tottenhama gdje su slavili s 3:0.

Bila je to dobra utakmica kakvu smo i očekivali te je opravdala epitet derbija kola. Golovi su viđeni u drugom poluvremenu u koje je aktualni osvajač Lige prvaka odlično krenuo.

Poveli su u 49. minuti nakon kornera. Marcos Alonso je odlično ubacio, a veteran Thiago Silva nadskočio svoje čuvare i lijepo pogodio glavom.

Momčad Thomasa Tuchela nije stala nakon toga te su nastavili s dominacijom, a nagrada je stigla u 57. minuti. Mateo Kovačić je ukrao loptu, dodao je do N'Gola Kantea koji se s nekih 25 metara odlučio na udarac. Lopta je na putu zakačila Diera, prevarila Llorisa i od stative ušla u mrežu.

Mogao je Chelsea do vrha napuniti mrežu domaćina, ali ali Werner i kasnije Kovačić nisu iskoristili dobre prilike. Ipak, u sudačkoj nadoknadi Antonio Rudiger na asistenciju Time Wernera postavlja konačnih 0:3.

Ovom pobjedom Chelsea se izjednačio na vrhu ljestvice s Liverpoolom i Manchester Unitedom.

Ranije danas Manchester United je slavio kod West Hama s 2:1. Čekićari su poveli preko Benrahme, ali preokret za Crvene vragove su napravili Cristiano Ronaldo i Jesse Lingard. U sudačkoj nadoknadi Mark Noble nije iskoristio penal te je propustio priliku da donese izjednačenje. Nikola Vlašić je za West Ham igrao do 68. minute.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
23. travanj 2024 10:00