StoryEditor
transferi

Chelsea mora prodati Kovačića zbog financijskog fair playa, ali već se javio gigant zainteresiran za Hrvata

Piše hina  /  29.04.2023., 10:49h

Novi trener njemačkog velikana Bayerna Thomas Tuchel počeo je slagati igračku križaljku za iduću sezonu, a jedan od igrača kojeg želi dovesti u Munchen je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić (28).

Kako prenosi njemački Sport1, Kovačić je jedan od igrača kojeg Tuchel želi vidjeti u momčadi.

Bayernov strateg navodno, nije zadovoljan igračima kojima raspolaže u sredini terena i želi veznjaka "koji je jak u duel igri, te koji osigurava kreativnost i stabilnost."

Tuchel i Kovačić su surađivali na Stamford Bridgeu, zajedno su s "Bluesima" osvojili Ligu prvaka 2021. godine i njemački strateg jako dobro zna sve Kovačićeve kvalitete.

Navodi se kako je i veliki plus što Mateo govori njemački jezik, nakon što je rođen u Austriji i svoje prve nogometne korake napravio u LASK-u iz Linza prije nego što je sa 13 godine preselio u zagrebački Dinamo.

Kovačića, koji je tada igrao za Real Madrid, je u Bayern želio dovesti i Niko Kovač, no hrvatski reprezentativac je izabrao London.

"Nije iznenađenje da se Bayern pojavio kao potencijalni kupac. Jer Kovačić je bio jedan od apsolutno najdražih Tuchelovih igrača dok je bio trener Chelseaja. Tuchelov pomoćnik Anthony Barry, koji je nedavno otišao sa Stamford Bridgea, također poznaje i cijeni 28-godišnjaka," novode Nijemci.

Engleski mediji pišu kako su londonski "Bluesi" pod pritiskom financijskog fair playa i kako se očekuje da će nekoliko zvijezda napustiti klub ovoga ljeta.

Tuchel je prošlog mjeseca preuzeo Bayern nakon što je njegov prethodnik Julian Nagelsmann dobio otkaz.

Bavarci su trenutačno drugi na ljestvici s dva boda manje od Borussie Dortmund, ali imaju i utakmicu manje. U nedjelju dočekuju "fenjeraša" Herthu.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 00:37