StoryEditor
odlazak sa stamford bridgea

Chelsea će Potteru za otkaz isplatiti rekordnu odštetu - oborit će svjetski rekord

Piše desk  /  03.04.2023., 08:14h

Vodstvo Chelseaja uručilo je otkaz menadžeru Grahamu Potteru nakon manje od sedam mjeseci provedenih na klupi momčadi sa Stamford Bridgea. Potter je londonski klub preuzeo u rujnu prošle godine nakon što je Thomas Tuchel dobio otkaz, međutim na klupi se zadržao tek 31 utakmicu ostvarivši pritom 12 pobjeda, osam remija i 11 poraza. Klub je to moglo koštati rekordno puno.

Subotnji domaći poraz od Aston Ville (0:2) bio je posljednji koji je Potter doživio na poziciji menadžera momčadi. Chelsea je s njim pao na 11. mjesto i momčad za koju nastupa i hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić sve je dalje od plasmana u Ligu prvaka.

Svjetski rekord

Mauricio Pochettino, Zinedine Zidane, Marco Silva, Julian Nagelsmann, imena su koja se najčešće spominju kao mogući kandidati za preuzimanje Chelseajeve klupe. Prije no što londonski velikan riješi to pitanje, morao je riješiti odlazak Pottera s kojim je potpisao skupocjen petogodišnji ugovor o suradnji.

Prema pisanju Sky Sportsa, Chelsea je postigao dogovor s Potterom i neće morati isplatiti otpremninu koja bi predstavljala dosad neviđeno skup razvod menadžera i kluba. Procjena je bila da bi Chelsea za otpuštanje Pottera, koji je primao 12 milijuna funti godišnje (oko 13.65 milijuna eura), trebao platiti oko 50 milijuna funti (oko 57 milijuna eura).

To neće morati napraviti, ali Potter će dobiti 21.5 milijuna funti (oko 24.5 milijuna eura) kompenzacije, a i sama ta brojka je svjetski rekord za trenere koji su ostali bez posla, navode engleski mediji. 

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 19:29