StoryEditor
nogometaši veleza

Četvorica nogometaša argentinskog prvoligaša optužena za silovanje sportske novinarke

Piše fena  /  19.03.2024., 10:15h

Četiri profesionalna nogometaša iz argentinskog prvoligaškog nogometnog kluba Velez Sarsfield privremeno su privedena u ponedjeljak u sklopu istrage o navodima da su ranije u ožujku silovali sportsku novinarku u hotelskoj sobi.

Četvorici igrača – urugvajskom vrataru Sebastijanu Sosi (37), paragvajskom vezisti Joseu Florentinu (27) i Argentincima Braianu Cufreu (27, defenzivac) i Abijelu Osoriju (21, napadač) – određen je pritvor od 48 sati dok sudac ne odluči bi li trebalo da ostanu uhićeni do istrage.

Tužiteljica, 24-godišnja sportska reporterka, navodi da ju je Sosa pozvao u hotelsku sobu u Tucumanu na sjeveru Argentine, gdje je Velez remizirao 0-0 s Atletico Tucumanom 2. ožujka, gdje su bila ostala trojica muškaraca također.

Rekla je da je popila nekoliko pića, da joj se zavrtjelo u glavi, legla na krevet i potom je silovana.

Zastupnici žene su rekli da je slučaj klasificiran kao "seksualni napad s teškim snošajem od strane dvije ili više osoba".

U televizijskoj izjavi, njena odvjetnica Patricia Neme rekla je da postoji "dovoljno elemenata za traženje istražnog pritvora" jer četvorica nogometaša imaju "dovoljno sredstava" da pobjegnu ako žele izbjeći suđenje.

Drugi odvjetnik, Juan Robles, rekao je: "Tužitelj je najavio da će četvorici ljudi koji su došli na ovo suđenje kao optuženi biti određen pritvor."

Vratar veteran Sosa je 8. ožujka na svom Instagram nalogu demantirao optužbe, napisavši: "Odbacujem nasilje bilo koje vrste. Poštujem fizički i seksualni integritet svake osobe. Vjerujem u brzu akciju pravde."

Njegova tri suigrača još nisu komentirali navode.

Velez Sarsfield, iz zapadnog predgrađa Buenos Airesa Liniers, objavio je u priopćenju u ponedjeljak da je suspendirao ugovore četvorice igrača i naredio internu istragu.

- Klub ponavlja svoju najdublju zabrinutost zbog prijavljenih događaja, koji su jasno suprotni principima i vrijednostima naše institucije - navodi se u priopćenju.

Velez Sarsfield je jedan od najuspješnijih nogometnih klubova u Argentini, koji je osvojio 10 titula prvaka, posljednju 2013. godine sa Sosom na golu.

Godine 1994. osvojili su južnoamerički kontinentalni Copa Libertadores, a potom su pobijedili pobjednika europske Lige prvaka AC Milan u Interkontinentalnom kupu u Tokiju.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 10:26