StoryEditor
liga mz grada mostara

Centar 2 pobjednik Lige mjesnih zajednica grada Mostara. Nakon penala svladali Balinovac i osigurali kartu za Stolac

Piše desk  /  10.08.2022., 08:57h

Centar 2 novi je pobjednik Lige mjesnih zajednica grada Mostara. Spomenuta momčad ostvarila je pobjedu protiv Balinovca u dramatičnom finalu.

Finalna utakmica bila je odlična i uzbudljiva, iako za 40 minuta nije pao ni jedan pogodak, a vratari na obje strane pokazali su odličnu formu. Susret je završen 0:0 a nakon toga se pristupilo izvođenju udaraca s bijele točke. Više sreće i umijeća u ovom segmentu imao je Centar 2 koji je slavio s konačnih 3:1.

Trenutak kada je postignut pobjednički gol označio je ulijetanje na teren oduševljenih gledatelja. Inače, finale je pratio rekordan broj gledatelja na igralište iza 10. osnovne škole više nije mogla stati ni šibica...

Centar 2 tako će predstavljati Mostar za završnici Lige Hercegovine koja će se ove godine igrati u Stocu.

U juniorskoj konkurenciji slavila je momčad Ortiješa, koja je na isti način kao i njihovi stariji kolege iz Centra 2 stigla do pobjede. Na utakmici Ortiješ - Avenija bilo je 0:0 a sastav s Ortiješa nakon raspucavanja bio je uspješniji i zasluženo je slavio.

U susretu za 3. mjesto u seniorskoj konkurenciji Bijelo Polje slavilo je protiv Rodoča 1, dok je kod juniora Bijeli Brijeg bio bolji od momčadi Rodoč/Jasenica. Oba ova susreta također su odlučena tek nakon udaraca s bijele točke.

Nagradu za 1. mjesto sastavu Centra 2 uručio je Ivan Zeljko, predsjednik Gradskog odbora HDZ- a BiH Mostar, te nositelj liste HNS-a za HNŽ. Mostarski gradonačelnik dr. Mario Kordić uručio je pehar drugoplasiranom Balinovcu, momčadi koja dolazi upravo iz naselja u kojemu i on stanuje. Ilija Martinović iz HUŠR Vjekoslav Arapović, udruge koja organizira natjecanja, uručio je pehar za 3. mjesto momčadi Bijelog Polja. 

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Dragan Edi Marić (Centar 2) dok je za najboljeg vratara proglašen Marko Čolak (Balinovac). Najbolji strijelac natjecanja bio Ivan Kolobarić (Bijelo Polje).

Dnevnik.ba

03. listopad 2023 11:06