StoryEditor
var afera

Čelnika HNS-a odgovorio Hajduku: "Regularnost natjecanja nije dovedena niti će doći u pitanje"

Piše desk  /  28.02.2024., 10:15h

Velika bura dignula se nakon što su sada već famozne snimke iz VAR sobe s utakmice Hajduka i Varaždina puštene u javnost. Čelnici Hajduka u srijedu su u 15 sati na njihovoj digitalnoj platformi odlučili emitirati izvanredne vijesti i zatražiti očitovanje predsjednika HNS-a Marijana Kustića i šefa sudaca Brune Marića.

Vijesti HDTV-a emitirane u 22 sata prikazale su odgovor Marijana Kustića na Hajdukov zahtjev. "Poštovani gospodine Lukša Jakobušić, primili smo na znanje vaš dopis vezan za snimke komunikacije sudaca iz VAR sobe koje su se pojavile u medijima", napisao je. 

Dodao je kako je Hrvatski nogometni savez reagirao je odmah po objavi tih snimki. "Zatražili smo očitovanje Komisije nogometnih sudaca koja je, kao što vam je poznato, neovisno tijelo", rekao je u nastavku.

Na kraju je naglasio kako je HNS podnio prijavu nadležnim državnim tijelima. "Od njih očekujemo da istraže te utvrde tko je, kako i zbog čega navedene snimke neovlašteno skinuo, obradio i dostavio medijima", kazao je.

‘Regularnost natjecanja nije dovedena u pitanje‘

"Nakon dobivenog očitovanja te povratne informacije od nadležnih tijela, Hrvatski nogometni savez će o zaključcima obavijestiti zainteresiranu javnost", dodao je u odgovoru Marijan Kustić.

"Također, potpuno smo uvjereni da regularnost natjecanja nije dovedena niti će doći u pitanje niti objavom ove snimke, kao niti suđenjem u proteklim kolima. Srdačan pozdrav, Marijan Kustić‘‘, zaključio je.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 00:54