StoryEditor
uefa

Čeferin želi prebaciti utakmicu finala Lige prvaka izvan Europe?

Piše desk  /  17.09.2022., 15:38h

Krovna europska nogometna organizacija (UEFA) mogla bi novom odlukom šokirate sve ljubitelje Lige prvaka.

Uskoro bi mogli prebaciti finale elitnog klupskog natjecanja s europskog na drugi kontitent, otkriva madridski list AS koji tvrdi da su u švicarskom Nyonu uvjereni da je došlo pravo vrijeme za to, prenosi gol.hr.

Prisjetili su se tako izjave predsjednika UEFA-e, Aleksandra Čeferina koji je prije nekoliko godina kazao da navijačima to ne bi bio problem.

"Moramo razgovarati o tome, za navijače to neće biti problem. Već sad putuju avionom od Portugala do Azerbajdžana, što je jednako letu od Europe do New Yorka".

Zbog toga madridski list tvrdi da bi UEFA uskoro mogla donijet tu odluku i finale Lige prvaka 2024. godine, koje će se igrati u Londonu, prebaciti na američki teritorij. Odnosno, u New York, a za to pak imaju dva dobra razloga.

Tvrde kako bi to bila sjajna promocija nogometa jer se Svjetsko prvenstvo 2026. godine održava na prostoru Meksika, SAD-a i Kanade, a drugi je razlog taj što je nogomet sve popularniji u Americi.

Kako god bilo, ovo je odluka koja bi mogla poprilično razočarati ljubitelje nogometa u Europi, ali obradovati one na sjevernoameričkom kontinetu.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 09:59