StoryEditor
pregovori s upravom

Čačić održao jutarnji trening, još nema potvrde o smjeni iz Dinama

Piše hina  /  06.04.2023., 14:01h

Trener zagrebačkoga Dinama Ante Čačić (69) je održao jutarnji trening s momčadi, a u tijeku su njegovi pregovori s upravom kluba iz Maksimira.

Čačiću je vjerojatno presudilo ispadanje od Šibenika (1-2) u polufinalu Kupa u srijedu, a u posljednjih šest utakmica Dinamo je ostvario je tek jednu pobjedu. Službena potvrda o njegovoj smjeni i uvjetima raskida ugovora očekuju se kasnije u četvrtak.

Bilo je to posve kaotično jutro u Maksimiru jer, iako su neki mediji objavili da je Čačić smijenjen, on je uredno došao na posao i odradio trening s momčadi. Prema pisanju medija, najveći problem je taj  što Čačić smjenom ima pravo na ogromnu otpremninu od 1.7 milijuna eura, s obzirom da je u Dinamu obnašao i dužnost sportskog direktora.

Čačiću je ovo bio drugi mandat na klupi Dinama. Prvi put ga je vodio zagrebački klub od prosinca 2011. godine do studenog 2012. godine. U Dinamo se vratio krajem prošle sezone i odveo zagrebački klub do naslova prvaka. Uspio je izboriti i Ligu prvaka te u prvom dijelu sezone stvorio ogromnu prednost nad suprnicima u prvenstvu, ali je u ovoj godini Dinamo u velikom padu. Hajduk smanjio prednost u ligi na samo sedam bodova, a snovi o dvostrukoj kruni nestali su porazom od Šibenika. 

Osim Dinama Čačić je vodio i hrvatsku reprezentaciju te zaprešićki Inter, Lokomotivu, Radnik iz Sesveta, Maribor, Slaven i egipatski Pyramids.

Dinamo u subotu igra prvenstveni susret s Lokomotivom, a vjerojatno će na klupi biti Roy Ferenčina i Sandro Perković, koji su bili u Čačićevom stručnom stožeru. Kao Čačićev nasljednik navode se Igor Bišćan, Nenad Bjelica, Stjepan Tomas, Goran Tomić....

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 18:56