StoryEditor
trener dinama

Čačić odgovorio Mamiću: "Ja hodam slobodno po ovoj zemlji bez zaštitara"

Piše desk  /  20.01.2023., 09:39h

Trener i novi sportski direktor Dinama Ante Čačić u petak je najavio utakmicu protiv Gorice koja će se igrati u subotu od 17 sati i 30 minuta, ali i odgovorio na prozivke bjegunca pred zakonom Zdravka Mamića.

Ovo je prva utakmica Modrih bez njihovog najboljeg igrača Mislava Oršića. 

Na početku je strateg Modrih rekao kako mu je velika čast, ali i obaveza to što mu je Dinamo produžio ugovor do ljeta 2024. godine te što je preuzeo novu funkciju. Naglasio je i da su svi njegovi prethodnici imali tu funkciju. 

"Ovo je naročito važno sada kada se događaju sve ove turbulencije oko Uprave i Skupštine. No, to nije naša briga. Igračima i meni je najvažnije zadržati prvu poziciju u prvenstvu", rekao je Čačić. 

Dodao je da čine sve kako bi igrači bili fokusirani na svoje zadatke.

"Jasno nam je da rezultat i ponašanje momčadi na terenu stvara pravo ozračje. Siguran sam da će nas navijači podržati, da igrači brane Dinamo tamo gdje ga treba braniti", kazao je. 

Osvrnuo se na prozivke Zdravka Mamića koji je u četvrtak u svom monoglu dugom skoro dva sata, između ostalih, napao i njega. 

"Što se tiče Mamića, ne bih se referirao previše iz razloga što želim biti fokusiran na moju zadaću, moj opis radnog mjesta. Ali, mogu reći par stvari. Tamo sam čuo da mi je plaća otišla za duplo, moja plaća nije tajna, može se vidjeti svugdje. Otišla je za 20 posto više nego do sada. Produženje ugovora je za mene normalna situacija, izlazio mi je u šestom mjesecu. U klubu su procijenili da je mojim dolaskom ekipa pa i pojedinci napravili iskorak, što potvrđuje osvajanje naslova, superkupa, ulazak u Ligu prvaka kao i stanje na tablici. Toliko smo radosti i sreće imali prezentacijom naše reprezentacije u kojoj su igrali naši igrači. Prema tome, drago mi je da su to prepoznali. Sad je jasna situacija tko odgovara za sve što će se događati u bliskoj budućnosti", rekao je Ante Čačić. 

Dodao je i to kako se on nikoga i ničega ne boji. 

"Što se tiče moje energije, moj bezobrazluk je takav da hodam po ovoj zemlji i moj gradu Zagrebu bez zaštitara, ne bježeći od ikoga. Prvi put kad sam dobio telefon, nikad nisam broj promijenio. S tim problema nemam. Energiju trenera trebalo bi gledati kroz momčad. Energiji momčad pokazuje otkako sam ovdje. I u sami smiraj sezone kad je bio umor, ekipa je protiv Šibenika pokazala energiju. Ne znam što bi još tu trebalo demantirati. Ja mu se zahvaljujem od srca iz razloga što nisam čovjek koji otresa ljude od sebe, iako usjećam tu stigmu. On je učinio nešto što mi je olakšalo leđa jer se otresao od mene. Svi koji me poznaju znaju da sam ja Ante Čačlć, uvijek sam bio svoj i nikad nisam s njim bio u paktu, ni s Krešimirom Antolićem ni ni s kim drugim", zaključio je. 

Dodao je da će u Dinamu uvijek štititi interes kluba i struke. 

"Kakav sam u Dinamu, bio sam takav u Dubravi, Zadru, Markuševcu, Koprivnici. Egiptu, reprezentaciji. Činjenica je da su me dvaput zvali u Inter, dvaput u Dinamo, bio sam izbornik, dovoljno govori s kim sam ja u paktu. Dok god radim u Dinamu, radit ću kao da ću ovdje biti sto godina. Nisam vezan menadžerskim lobijima, ne stoje politički lobiji iza mene, iza mene stoji samo moj rad. Hvala Mamiću što se otresao od mene. Što se tiče moje energije, nisam još u osmom desetljeću, u sedmom sam kao i on, ali nemam energiju kao on da osnivam novu obitelj", kazao je. 

O transferima i pripremama

Rekao je kako se momčad pripremala dobro, ali da im je nedostajala još koja utakmica. 

"Nedostajat će nam Ramus Lauritsen, Bruno Petković je dobio udarac, ali nema rupture, tako da ga sljedeći tjedan očekujem ga na treningu i Boško Šutalo. Odlazaka neće biti, a što se dolazaka tiče, vidjet ćemo prvo što se događa u našem vrtu. Moramo voditi računa o našoj školi, da damo tim igračima prostor. Sandra Kulenovića nećemo vraćati iz Lokomotive. Vidjet ćemo hoće li Bećir Omeragić doći sad ili na ljeto. Razgovara se o tome", zaključio je Čačić.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:54