StoryEditor
trener dinama

Čačić: "Naše igre u Europi su bile takve da o njima najbolje govori ponašanje navijača protiv Milana i Chelseaja"

Piše desk  /  05.11.2022., 15:43h

Trener Dinama Ante Čačić najavio je utakmicu 16. kola SuperSport HNL-a koju njegova momčad igra u nedjelju od 17.10 na stadionu Maksimir protiv Šibenika.

"Stalno skrećem pozornost da nam je nacionalna liga prioritet. Utakmicom protiv Chelseaja završili smo putovanja po Europi, svoje prezentacije koje su bile takve da o njima najbolje govori ponašanje navijača protiv Milana i Chelseaja. Oni su prepoznali da smo igrali muški i hrabro, rezultatski se nije sve poklopilo, ali ne izlazimo frustrirani iz tog natjecanja. Motivirani smo za prvenstvo i obraniti naslov prvaka. Kraj je polusezone, ali uvjeren sam da je moja momčad dovoljno ozbiljna da zadnje dvije utakmice odradi na maksimalnoj razini", rekao je Čačić te dodao:

"Bit će nam sada lakše, iako će i na proljeće biti utakmica jer imamo Kup i zaostale utakmice. Bit će više prostora tijekom tjedna da se napravi trening više, pa da se kroz proljeće pripremimo i za Europu sljedeće godine."

Dinamo je vodeća momčad prvenstva s 35 bodova, četiri više od Hajduka, ali ima i utakmicu manje. Šibenik je osmi s 13 bodova, u 15 kola remizirao je čak 10 puta.

"Nema igrača iz drugog plana. Koristili smo puno igrača u kadru, Boško Šutalo je ozlijeđen, Dilaver ima problema, ali svi ostali su u kadru. Neće biti jednostavna utakmica protiv Šibenika. Oni će učiniti sve da u nedjelju ne izgube na Maksimiru. Trener Mario Cvitanović je bio trener ovdje i poznaje naše igrače. Važno nam je da se što prije usredotočimo na ove utakmice", kazao je Čačić, prenosi HRT.

Komentirao je odgodu utakmice osmine finala Kupa protiv Splita.

"Na početku sam govorio da ne želimo odgađati da uđemo u europski ritam. Međutim, mi taj ritam više nemamo i imamo potrebu da imamo duži tjedan i da se igrači odmore. Imamo i sedam reprezentativaca, da se ne ozlijede uoči Svjetskog prvenstva", kazao je.

Koje momčadi će voditi borbu za naslov prvaka?

"Imamo vjernog pratioca, klub koji nas tjera da budemo mobilni i da se ne uspavamo, a to je Hajduk. Ne smijemo zaboraviti ni kvalitetu Osijeka, očekujemo da će te tri ekipe voditi borbu za naslov prvaka. Imamo svega jedan poraz, teško je komentirati tu utakmicu zbog magle. To su bili nenogometni uvjeti. To nam je bio jedini kiks, a nadamo se da će to jedino tako ostati", zaključio je Čačić.

Trener Dinama je još jednom zahvalio navijačima na podršci te rekao da se ne sjeća kada je momčad imala takvu podršku s tribina.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
25. travanj 2024 02:55