StoryEditor
hrvatski napadač

Budimir: Ovo je gol za moju ženu i bake

Piše desk  /  22.11.2023., 08:31h

Reprezentacija Hrvatske pobijedila je Armeniju na Maksimiru 1:0 te se kao druga iz skupine D direktno plasirala na Europsko prvenstvo, koje će se nagodinu održati u Njemačkoj. Strijelac jedinog pogotka bio je Ante Budimir u prvom poluvremenu. Tridesetdvogodišnjem napadaču Osasune ovo je prvi gol za Hrvatsku u službenim utakmicama. Kada je stao pred novinare nije krio zadovoljstvo:

"Ponovo je Hrvatska na velikom natjecanju i ja sam sretan što sam mogao u tome sudjelovati. A meni kao napadaču nema ljepšeg od toga da zabijem gol. Moja žena i bake nekad ne razumiju što se sve radi na terenu pa me pitaju gdje je gol. Pa evo danas su ga vidjele, ovaj gol je za njih. Bili smo opasni kad bismo brzo okrenuli stranu. Borna je brzo centrirao i ja sam znao gdje trebam napasti."

"Navijao sam za Hrvatsku cijelo vrijeme"

Osvrnuo se na period kada je bio van reprezentacije: "Imao sam pomiješane emocije dok nisam bio u reprezentaciji. Profesionalno sam bio strpljiv, radio sam na sebi, vraćao fromu i čekao priliku. A tu je i navijačka strana, navijao sam za Hrvatsku cijelo vrijeme. Ovo mi je jedan od najdražih golova u karijeri.. Htio bih uživati u današnjem danu, a od sutra me čeka moj klub.

Hrvatska je uvijek konkurentna na velikim natjecanjima. Znamo što želimo i ne sumnjam da će tako biti u Njemačkoj. Tamo smo i znamo što nas čeka. Kao i uvijek, potrudit ćemo se dati na terenu sve od sebe."

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
28. travanj 2024 15:34