StoryEditor
fenomenalan meč

Brutalno ga nokautirao: Fury završio na tlu pa "uspavao" upornog Wildera

Piše Desk  /  10.10.2021., 08:15h
Kralj Cigana završio je na tlu, bio uzdrman i na kraju ipak svladao protivnika koji nikako nije želio odustati. Fenomenalan meč!

Tyson Fury dovršio je trilogiju protiv Deontaya Wildera nokautom u 11. rundi te ostao u vlasništvu WBC titule u elitnoj teškoj kategoriji, piše Večernji.hr.

Gledatelji u T-Mobile Areni u Las Vegasu, kao i oni pred malim ekranima, svjedočili su još jednom spektaklu, ali i dominaciji ipak osjetno boljeg borca. Iako je Wilder krenuo žestoko, nekoliko kontri ga je umirilo i krenuo je Fury u ono što se lako može nazvati "mljevenjem".

Par udaraca, onda naslanjanje i prislanjanje tijela, primanje u "kravatu" te konstantno umaranje protivnika. Ni gotovo 20 kilograma manje nije pomoglo Wilderu, djelovao je umornije i sporije, što ne čudi nakon toliko pretrpljanih udaraca, ali i plasiranih udaraca u prazno.

Srećom za Furyja. Jer, svaki udarac koji je pogodio metu, uzdrmao bi ga. I takve bombe malo tko bi preživio na nogama. Kao što Wilder nije mogao ostati na njima u trećoj rundi, kad je prvi put srušen. Ali, ono što je uslijedilo malo tko bi uspio predvidjeti. U četvrtoj je "okrenuo priču", srušio Furyja i umalo ga uspio dovršiti.

Kako je zvono spasilo Amerikanca u trećoj, tako je u četvrtoj Britanca. Na krilima tog uspjeha, poraslo je Wilderu samopouzdanje i nastavio je prijetiti u petoj, ali umor je učinio svoje i do kraja svaku rundu vodio je Fury.

No ono što oduševljava kod Wildera jest sposobnost da u svim tim serijama koje bi završavale na njegovom tijelu i licu, uspijeva plasirati pokoji desni direkt i aperkat, toliko moćno da bi Fury posrnuo.

U devetoj i desetoj kroz posljednjih desetak sekundi imao je ispred sebe uzdrmanog protivnika, no nije uspio kapitalizirati situaciju. A kako mu se lijevo oko praktički potpuno zatvorilo, a iz lijevog uha išla je krv, bilo je pitanje trenutka kad će završiti na tlu.

Tek bi ga čudo spasilo, neki trenutak Furyjeve nepažnje. Tako nešto nismo vidjeli i nakon nekoliko serija udaraca u 11., Wilder više nije mogao, pada!

Potpuno zaslužena pobjeda veličanstvenog boksača, dosad neporaženog. Teško je ne reći očito - ostavlja dojam najboljeg na svijetu.

Reći će to i Wilder, čovjek koji u karijeri ima samo dva poraza, oba od strane diva od gotovo 130 kilograma, nevjerojatne brzine, agilnosti, kondicije, inteligencije i udarca...

Šteta je samo što nećemo tako skoro, ako ćemo uopće, svjedočiti meču Furyja i Anthonyja Joshue, kojeg čeka uzvrat s Oleksanderom Usikom. Istovremeno, Britanac Dillian Whyte trebao bi izazvati Furyja.

Bit će to zanimljivo mečevi, ali onaj za ujedinjenje svih pojaseva uvjerljivo bih nadmašio. A teško da ćemo ga vidjeti prije 2023.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 20:33