StoryEditor
Kakav završetak

BRUTALAN MEČ Joshua je teturao, a suci prekinuli borbu pet sekundi ranije

Piše Desk  /  26.09.2021., 10:23h
Oleksandr Usik pogodio je Joshuu 148 puta, od čega čak 23 puta u zadnje tri minute gdje je Britanac teško preživljavao. Tko zna bi li dočekao zvono da su ga pustili kad je doista trebalo.

Nitko nije toliko puta udario Anthonyja Joshuu kao Oleksandr Usik. Ukrajinac je zasluženo osvojio naslov svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji, nakon što je vladao u lakoteškoj, i postao treći teškaš nakon Evandera Holyfielda i Davida Hayea s titulama u dvije kategorije.

Usik je opalio Joshuu 148 puta, a Britanac njega 123 puta. Posebno je dominantan Ukrajinac bio u posljednjoj, 12. rundi, gdje je uputio čak 36 udaraca, a pogodio njih 23.

Lako se moglo dogoditi da Joshua pretrpi drugi nokaut u karijeri nakon poraza od Andyja Ruiza u New Yorku 2019. Ukrajinac je uzdrmao Britanca u zadnjoj rundi serijom krošea, Joshua je završio u konopcima i uspio izbjeći još neke udarce, a onda se čulo zvono iako je do kraja ostalo barem pet sekundi.

Teško je reći bi li Usik nokautirao Joshuu u preostalom vremenu, nije uostalom imao ni potrebu s obzirom na to da je dominirao u meču, ali doista je neobično da se u meču tolike važnosti tako krade vrijeme, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba
27. travanj 2024 07:01