StoryEditor
kapetan dinama

Bruno Petković uzeo megafon i obratio se Boysima na Poljudu: "Ima puno ranjenih vani, policija je zamolila da ne provociramo..."

Piše desk  /  04.04.2024., 08:52h

Kapetan Dinama Bruno Petković bio je jedini dinamovac koji se smio obratiti navijačima nakon nereda na Poljudu u srijednu nakon utakmice.

Deseci huligana upali su na teren Poljuda dok su igrači Dinama i Hajduka još uvijek bili ondje. Nakon pobjede 1:0 "Modri" su izborili finale Kupa s Rijekom, što su proslavili tako što su otišli do svojih navijača.

Ipak, morali su požuriti u svlačionicu kako bi izbjegli neželjene posljedice nakon što su huligani Torcide izišli na teren. Nakon što se situacija malo smirila, kapetan Dinama Bruno Petković sam je izišao pred navijače. Iza njega se u tom trenutku nalazilo desetak specijalaca koji su pratili što se zbiva.

"Hvala vam na podršci i hvala na svemu. Vani je puno ranjenih, policija moli da sad i mi ne provociramo i da ne razgovara s vama cijela momčad. Hvala na svemu, pobijedili smo, nastavit ćemo i dalje, vidimo se u nedjelju na Maksimiru", poručio je Petković.

Policija je u Splitu u srijedu navečer privela ukupno 51 osobu zbog nereda koje su izazvali navijači Hajduka na Poljudu i oko stadiona nakon utakmice s Dinamom, a tri su policajca zatražila liječničku pomoć, izvijestila je policija.

"Pravovremenom reakcijom i postupanjem policije spriječen je napad i osobe su odvraćene na tribine", priopćila je policija. U priopćenju se kaže da su nakon utakmice, na stadionu i oko njega, u nekoliko navrata veće grupe osoba napale policiju tako da su na njih bacali upaljene bengalke, boce, kamenje i druge predmete.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 22:33