StoryEditor
transferi

Brozović odlazi iz Intera? Četiri velikana ga žele vidjeti u svojim redovima

Piše desk  /  28.01.2023., 10:30h

Marcelo Brozović, godinama nezamjenjivi igrač Intera, koji je postao i legenda kluba, odlazi s Meazze osam godina nakon što je tamo došao iz Dinama za 8 milijuna eura. Ovo na udarnom mjestu i u velikom tekstu otkriva Gazzetta dello Sport.

"Usprkos tome što je Epic Brozo prije ni godinu dana produljio ugovor s Interom do 2026. te tako dobio povišicu na 6.5 milijuna eura godišnje i bonuse, kojom je postao jedan od najplaćenijih igrača u klubu, Inter ga je stavio na transfer-listu. Dva su razloga za to", piše talijanski sportski dnevnik svjetskog ugleda i pojašnjava:

"Inter je godinama bio brozocentričan. Zadnjih mjeseci se to potpuno promijenilo"

"Inter, koji je godinama bio brozocentričan, dakle sve se vrtjelo oko Hrvata, ove sezone je zbog njegovih ozljeda, zbog kojih je propustio čak 14 utakmica, ali i slabije forme, shvatio da itekako može i bez njega. Uostalom, Brozović je u prvoj momčadi Intera posljednji put bio davnog 18. rujna prošle godine.

Donedavno nezamislivo tako se dogodilo i postalo normalno; Inter više od četiri mjeseca igra bez Brozovića u udarnoj momčadi. Zadnji put je igrao također davno, 13. studenog, ali tada je dobio samo 10 minuta protiv Atalante. Calhanoglu igra tako da se više nitko ne pita gdje je Brozo. On je potpuno nestao zbog nove u nizu ozljeda lista, koja se nastavila na ozljedu tetive.

"Preskup je, dokazano zamjenjiv i napunio je 30. Vrijeme je za prodaju"

Naravno, ovom nizu nije pomoglo ni Brozovićevo igranje za Hrvatsku na SP-u", navodi Gazzetta prvi razlog i dodaje drugi: "Osim što je Inter shvatio da postoji život i nakon Brozovića, u klubu znaju da je ovo zadnji trenutak da ga se proda za veliki novac nekom od najbogatijih klubova.

Brozović je, naime, prije dva mjeseca napunio 30 godina, a brojni su fanovi njegove energičnosti, preciznosti i velike kilometraže: Barcelona, Real, Chelsea, ali i, iznenađujuće, Juventus, koji u njemu vidi jednog od vođa momčadi koja se sprema za veliku rekonstrukciju. U sklopu ovog razloga je i to što Inter pokreće značajnu štednju, a rješavanje jednog od najskupljih igrača bez kojeg se ipak dokazano može na tom bi planu donijelo veliki uspjeh."

"Srbin koji mu je loše vodio oporavak je prešao u Milan. Inter je ljut zbog toga"

Talijani ističu: "Brozovićev slučaj dokaz je kako se u nogometu sve može potpuno promijeniti za samo par mjeseci jer još u rujnu Brozović je bio kralj u Interu, netko bez koga se ne može zamisliti sadašnjost ni daleka budućnost, a sada je na prodaju.

Tome je, osim navedenog, pridonijelo i ovo: klub je jako nezadovoljan načinom na koji se Brozović oporavljao od posljednje ozljede lista lijeve noge. Na savjet svog osobnog trenera Andreje Milutinovića to je radio koristeći pretjerano ozlijeđenu nogu. Dodajmo da je Srbin nedavno postao i 'Head of Performance' gradskog rivala Milana."

Sve ovo, piše Gazzetta, dovelo je do Interove odluke da proda Brozovića te pokretanja aukcije za njega. A u njoj će sudjelovati najuglednija imena: "Barcelona godinama želi Marcela, a Xavi je njegov neskriveni fan. Uostalom, klubovi su prije dva tjedna ozbiljno pregovarali o zamjeni Brozović za Kessieja.

Kreće aukcija četiri velikana

Realov trener Carlo Ancelotti također ne krije da mu je Brozović miljenik. Za njega navija i Luka Modrić, koji želi da ga prijatelj i sunarodnjak naslijedi u Realovoj vezi. Chelsea pak gradi 'državu u državi', i to hrvatsku. Kovačiću želi pridodati Gvardiola, ali i Brozovića, za kojeg smatraju da bi popunio rupu nastalu Kanteovim neigranjem.

Ne smijemo zaboraviti ni Juventus, koji se prošle sezone spremao ponuditi Brozoviću ugovor dok on još nije produljio s Interom. Tada je Epic Brozo bio u velikoj ljubavi s navijačima Intera i idili, ali to se potpuno promijenilo. Velike promjene se spremaju i u Juveu, opterećenom kaznom zbog ilegalnih isplata igračima.

Zato se na odlazak sprema niz veznjaka: McKennie, Rabiot i Paredes, a Juventus u Brozoviću vidi idealnog nasljednika i temelj nove momčadi. Za zainteresirane Inter je izvjesio cijenu od 30 milijuna eura. Uzimajući u obzir klubove koji žele Brozovića, ali i njegovu kvalitetu, to je iznos koji bez problema mogu i žele platiti."

Brozović je za osam godina u Interu odigrao 302 utakmice u kojima je zabio 30 golova i asistirao za 37. Osvojio je po jedan talijanski naslov i kup. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 02:29