StoryEditor
hrvatski nogometaš

Brozović nije samo zabio: Pogledajte kako je maestralno namjestio oba preostala gola

Piše Desk  /  04.11.2021., 09:38h
Marcelo Brozović je u 257. nastupu za Inter odigrao jednu od najboljih utakmica u gotovo sedam godina koliko je u klubu. I to u meču koji je Inter morao pobijediti u Ligi prvaka.

Nakon prva tri kola skupine prvak Italije imao je samo četiri boda, a čekalo ga je gostovanje kod Sheriffa, senzacije Lige prvaka koja je u prva dva kola pobijedila Šahtar i Real. Inter je dakle morao pobijediti kod izravnog suparnika za nokaut-fazu LP-a. To je i napravio (3:1) zahvaljujući fenomenalnoj partiji Marcela Brozovića.

Zabio je golčinu

On je u 54. minuti krasno zabio prvi Interov gol. Na rubu šesnaesterca krasnim lažnjakom polomio je dva igrača Sheriffa i prebacio si loptu na desnu nogu. Snažno je opalio, a lopta je na putu prema golu prošla jednom igraču Sheriffa kroz noge i domaći golman Georgios Athanasiadis nije imao nikakve šanse.

Centaršut na trepavicu za drugi gol

U 66. minuti Milan Škriniar je gotovo osigurao pobjedu Interu, ali i ovaj gol nosi Brozovićev supotpis. Suigraču je sjajno nabacio iz kornera. Škriniar je bio najviši u skoku i pucao glavom. Athanasiadis je obranio njegov prvi šut, ali je Interov stoper natrčao na odbijanac i zabio.

Sjajno proigravanje u prostor za treći gol

Gol za potvrdu Interove važne pobjede je u 82. minuti zabio Alexis Sanchez. Međutim, do njega je došlo hrvatskom koprodukcijom. Perišić je na lijevom boku Intera i na svojoj polovici uzeo loptu te dodao Brozoviću, a on je majstorski duboko sa svoje polovice odigrao u prostor za Sancheza u sprintu. Čileanac je odlično pokupio loptu i zabio. 

Brozoviću se formalno piše samo jedna od spomenutih asistencija, pa ih sada za Inter ima ukupno 35, ali je nedvojbeno namjestio oba preostala gola Intera nakon što je prvi sjajno zabio, prenosi Index.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 10:16