Konferencija za medije Hrvatske nogometne reprezentacije na kojoj su sudjelovali izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić.HINA/ DARIO GRZELJ/ DAG -
StoryEditor
sp u kataru

Britanci Hrvatima daju samo 1,8% šanse da osvoje Svjetsko prvenstvo

Piše desk  /  16.11.2022., 17:13h

BBC piše da su britanski analitičari izračunali da je Brazil najveći favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru. Hrvatsku su smjestili na 11. mjesto i dali joj mizerne šanse. U Stats Performovom modelu predviđanja Svjetskog prvenstva pomoću umjetne inteligencije Brazilci su se pokazali kao favoriti za svoje šesto zlato na Mundijalima.

Brazil najveći favorit turnira

Kako bi se dobila cjelovitija slika o tome tko će osvojiti Mundijal u Kataru, model predviđanja procjenjuje vjerojatnost ishoda svake utakmice - pobjede, remija ili poraza - korištenjem koeficijenata na tržištu klađenja i poretka momčadi Stats Performa.

Omjeri i ljestvica temelje se na povijesnim i nedavnim nastupima momčadi. Zatim se u obzir uzima snaga protivnika i težina njihovog puta do finala korištenjem vjerojatnosti ishoda utakmice, uzimajući u obzir sastav skupina i rasporede u nokaut-fazi.

image

Šanse za osvajanje SP-a

OPTA -

Hrvatskoj male šanse

Brazil prema tome ima 16 posto šansi za prvo mjesto. Kao ukupni favorit turnira ima i najveću vjerojatnost da će doći do finala (25 posto). Odmah iza je Argentina, a prvih pet kandidata zaokružuju Francuska, Španjolska i Engleska. Francuska je treći favorit turnira, a ima najveću vjerojatnost da će proći skupinu (91 posto), prije glavnog favorita Brazila (89 posto).

BBC dodaje da je malo vjerojatno kako će Hrvatska, finalist Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018., ponoviti svoj rezultat. Momčad Zlatka Dalića ima tek četiri posto šanse da ove godine dođe do finala, a ispred nje je deset reprezentacija s većom vjerojatnosti da im to uspije.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 14:51