StoryEditor
transferi

Brekalov menadžer otkrio što se dogodilo s Dinamom: "Dvaput smo došli, Čačić je bio iznenađen, nije pokazao interes za njegovim dolaskom"

Piše desk  /  29.01.2023., 08:43h

Andy Bara, menadžer Josipa Brekala, otkrio je što se dogodilo po pitanju Dinama nakon što je povremeni Vatreni potpisao za Fiorentinu.

"Bilo je dosta klubova koji su htjeli Josipa, ali Fiorentina je bila naš prvi izbor čim se javila. Međutim, pregovori između Wolfsburga i Fiorentine bili su jako dugi, trajali su nekoliko tjedana, tako da smo u jednom trenutku razmišljali da od tog transfera ništa neće biti. Na sreću, nije bilo tako, presudila je Fiorentinina odlučnost. Što je i Josipu i svima nama imponiralo", otkrio je menadžer za Sportske novosti

Dodao je da sve s Dinamom bila neobična situacija. 

"U trenucima kada je izgledalo da od Fiorentine neće biti ništa, napravili smo kontakt s Dinamom. To je Josipov klub, Josipov grad, a Josip nije odbio ideju da se vrati. Trenera i sportskog direktora Antu Čačića tek smo jednom slučajno sreli na izlasku iz kluba, nakon sastanka koji smo imali s Markom Vukelićem. Čačić je bio iznenađen time da pričamo o mogućem povratku Brekala u Dinamo i nije pokazao neku konkretniju želju, pa rekao bih ni interes za njegovim dolaskom. Sve je to bilo neobično, sjedili smo u klubu, razgovarali, ali Čačić je ostao sa strane, vidno suzdržan po tom pitanju".

Naglasio je da novac ne bi bio problem. 

"S Wolfsburgom bi se Dinamo sigurno dogovorio, jer mu ugovor istječe u lipnju, a Wolfsburg bi pristao na dobar postotak od sljedećeg transfera, jer tamo znaju kako Dinamo prodaje igrače. Čim smo dva puta dolazili u Maksimir, jasno je da smo bili spremni doći, a znamo da Dinamo nijeBrekalo Fiorentina i naši bi zahtjevi bili značajno manji. Nažalost, s druge strane nismo osjetili pravu želju da Josip dođe. Htjeli smo svi zajedno pomoći i Dinamu, pa onda i HNL-u da se Josip vrati, jer to bi bila velika priča. I vjerujem da bi i za Josipa bila dobra, da bi u Dinamu brzo bio na svojoj najvišoj razini. No, to je prošlost, Fiorentina je sadašnjost i budućnost i zbog toga smo presretni", zaključio je Bara. 

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 15:16